Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Orbán: még 20 év, és tényleg sikeres lesz a magyar foci

Orbán: még 20 év, és tényleg sikeres lesz a magyar foci

„Nagy a lemaradásunk, de nem mozgunk más dimenzióban, senki nem tud olyan okot, érvet mondani, ami lehetetlenné tenné, hogy a magyar futball utolérje a horvátot” – válaszolta Orbán Viktor a vasárnapi vb-döntő előtt a Nemzeti Sportnak adott interjúban arra a kérdésre: ha Horvátországnak összejött, nekünk miért nem.

MTI Fotó: Beliczay László

„Amióta 2006-ban az MTK akadémiája után másodikként megalapítottam a Puskás Akadémiát, sok keserűség, csalódás ért, de akkor is úgy gondolom,

húsz évet rá kell szánnunk arra, hogy visszakerüljünk a futballban minket megillető helyre”.

Az, hogy további 20 évet kell még várni Orbán szerint a sikerekre, annak fényében mindenképpen soknak mondható, hogy a magyar futballba csak úgy ömlik a pénz. Mint arról a Zoom.hu is írt, ennek egyik „látható eredménye”, hogy soha nem volt még mélyebben a magyar bajnokság.

A Puskás Akadémia játékosai a felcsúti Pancho Arénában MTI Fotó: Kovács Tamás

Pedig tényleg elképesztő mennyiségű pénzt pumpál az állam – főképp a tao-n keresztül – a fociba, azon belül is leginkább az Orbán által is említett felcsúti Puskás Akadémiába és annak csapatába. Az akadémiánál 2011 óta mintegy 35 milliárdf forint landolt, és sokkal több pénzhez jut, mint például a tényleg sikeres győri női kézisek.

Borítókép: Orbán Viktor / Forrás: Facebook/Orbán Viktor