Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Jávor és Hadházy: volt LMP-sek ha találkoznak, politizálnak

Jávor és Hadházy: volt LMP-sek ha találkoznak, politizálnak

Egy fővárosi, Hollán Ernő utcai kávézó teraszán fotózta le a Zoom.hu egyik olvasója Hadházy Ákos országgyűlési és Jávor Benedek európai parlamenti képviselőt, amint beszélgetnek. Hadházy független képviselő, Jávor pedig a Párbeszéd politikusa, ám közös bennük, hogy mindketten LMP-sek voltak.

Fotó: Zoom.hu/olvasói fotó

Jávor még 2013-ban hagyta ott – mások mellett Karácsony Gergellyel együtt – a pártot, mivel az együttműködés-párti stratégia helyett a Schiffer András-féle irányvonal kerekedett felül. Hadházy pedig most júniusban, a választás után hagyta ott az LMP-t, még mielőtt a párt fegyelmi büntetése lehetetlenítette volna el.

Az egykori fideszesből lett tarfikmutyi-leleplező és antikorrupciós szakpolitikus, a parlament munkájában jelenleg függetlenként részt vevő Hadházy jövőbeni tervei sokak fantáziáját megmozgatta az utóbbi hetekben:

a kormánypárti sajtó szerint új párt alapítására készül, bár ezt ő maga tagadta.

A Zoom.hu-nak arra a kérdésére, hogy miről beszélgetett politikustársával a teraszon, Hadházy azt mondta: aktuális politikai kérdésekről cseréltek véleményt. De a témák között nincs semmi olyan lényeges, vagy különös, amit érdemesnek tart megosztani a szélesebb nyilvánossággal – tette hozzá.

Borítókép: Hadházy Ákos és Jávor Benedek / Fotó: Zoom.hu/olvasói fotó