Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Ma eldől: Erdei „Rokker Zsoltti” Sándor lesz-e a miskolci Márki-Zay Péter

Ma eldől: Erdei „Rokker Zsoltti” Sándor lesz-e a miskolci Márki-Zay Péter

Hat településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: Ágon és Vaspörben polgármestert, Veszprémben, Miskolcon, Sopronban és Hernádbűdön képviselőket választanak.

A polgármester-választás a Baranya megyei Ágon lefutottnak tűnik, miután ott csak egyetlen, független jelölt indul,

a Zala megyei Vaspörben legalább kettő jelölt közül lehet választani.

A legérdekesebb alighanem a miskolci választás lesz, mivel a 12. számú egyéni választókerületben a képviselői tisztségért öt jelölt indul, köztük Rokker Zsoltti, a miskolci Márki-Zay Péterként is emlegetett, az ellenzéki pártok által támogatott közös jelölt.

Rokker Zsoltti Forrás: Facebook/Erdei Sándor – Rokker Zsoltti

A Zoom.hu is írt róla, hogy a Fidesz indított rá azonos vagy hasonló nevű kamujelölteket a miskolci időközi önkormányzati választás győzelemre esélyes ellenzéki indulójára, hogy összezavarja a választókat.

Az ellenzék jelöltjét – bár évekkel korábban Rokker Zsolttiként ismerte meg az ország – hivatalosan Erdei Sándornak hívják. Ez azért érdekes, mert alig egy héttel azután, hogy kiderült, teljes lett az ellenzéki egység mögötte, a semmiből felbukkant és nyilvántartásba vetette magát jelöltként egy másik Erdei Sándor is. Róla semmi egyebet nem lehetett tudni és nem árult el a helyi választási iroda sem, mint hogy 1983-ban született, szemben az 1976-os “eredetivel”.

Borítókép: Illusztráció / Fotó: Veres Viktor