Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kétszáz fölött az ítéletidő halálos áldozatainak száma Japánban

Kétszáz fölött az ítéletidő halálos áldozatainak száma Japánban

Japánban 216-ra nőtt a heves esőzések, áradások és földcsuszamlások áldozatainak száma, és több tucat embert továbbra is eltűntként tartanak nyilván. A katasztrófavédelem a rendőrség és az önvédelmi erők, továbbá több ezer önkéntes segítségével folytatja a mentést.

Hatalmas a pusztítás Fotó: AFP/Europress

A legújabb összesítések szerint a heves esőzések okozta áradások és földcsuszamlásom miatt a szigetország 47 prefektúrája közül 31-ben legkevesebb 160 lakóépület teljesen megsemmisült, mintegy hétszázban keletkeztek súlyos károk, illetve 25 ezer került víz alá. Hatezer ember él menedékközpontokban.

A helyzetet súlyosbítja, hogy Japán egész területén vasárnap kánikula van, a hőmérők higanyszála már a kora reggeli órákban harminc fok fölé kúszott. A szigetországban a múlt hét közepén a Prapirun tájfun miatt heves esőzések voltak, folyók léptek ki a medrükből, felázott a talaj és földcsuszamlások voltak.

(MTI)

Borítókép: Illusztráció / Fotó: AFP/Europress