Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Mégsem lesz transznemű gengszter Scarlett Johansson

Mégsem lesz transznemű gengszter Scarlett Johansson

Kiszáll a Rub and Tug című filmből a színésznő.

A hollywoodi csillag szereplése ellen felszólalt például két transznemű színész Trace Lysette és Jamie Clayton is. Ők azzal indokolták kritikájukat, hogy anélkül is kevés szerep jut a transz színészeknek, hogy ciszneműek (azaz olyanok, akik a születésüktől fogva azonosulnak a nemükkel) játszanák el azokat.

Szerintük, ha ők jelentkeznének cisz szerepekre, meg sem hallgatnák őket.

Johansson menedzserei először azzal védekeztek, hogy más cisznemű sztárok is játszottak már transznemű szerepet. Ide sorolták Jeffrey Tambor, Jared Leto vagy Felicity Huffman díjnyertes alakításait. Végül a színésznő tett pontot a vita végére, aki kijelentette, hogy az első közleménye érzéketlen volt, és

nagy csodálattal és szeretettel fordul a transz közösség felé.

Ezzel együtt örül, hogy Hollywoodban párbeszéd kezdődött a témáról. Mint mondta, nagyon örült volna, ha megformálhatja a transznemű gengszter Dante “Tex” Gill karakterét, de megérti, miért érzik úgy sokan, hogy egy transz színésznek kellene eljátszania a szerepet.

Johansson az Out magazinnal közölte, hogy erkölcsi megfontolás miatt kiszáll a produkcióból.

(BuzzFeed)