Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A belgákat érdekelte jobban a bronzmeccs, történelmet is írtak

A belgákat érdekelte jobban a bronzmeccs, történelmet is írtak

Komoly sebességkülönbség volt a belga és az angol válogatott között, s végül az előbbi nyert 2–0-ra és lett harmadik.

 

Gól az elején, gól a végén. Röviden így foglalhatjuk össze a Belgium–Anglia bronzmérkőzést – amelyről itt olvashatnak –, hiszen Belgium a 4. és a 82. percben talált a kapuba, közben pedig végig jobban és sokkal gyorsabb futballozott, mint Anglia.

Football GIFs on Twitter

⚽️ Goal❗❗ #Belgium 🇧🇪 1-0 #England 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Thomas Meunier scores❗ #WorldCup https://t.co/SJy7FqanuF

Már a kezdőcsapatokból is leszűrhettük, hogy a belgák lesznek a motiváltabbak, hiszen csak két helyen változott a brigád az elődöntőhöz képest, míg Anglia öt játékost cserélt, többen lehetőséget kaptak azok közül, akik eddig kevesebbet játszottak.

Igaz, nem emiatt, de Belgium sokkal jobban kezdte a bronzmérkőzést, a negyedik percben már vezetett is, ráadásul egyszerűen gyorsabb volt a belga csapat, mint az angol. Ahányszor megindult előre a De Bruyne vezette a gárda, abban rendre benne volt a gólveszély, míg az angolok jobbról balra és balról jobbra tologatták a labdát, hátha adódik egy-két lehetőség, de inkább csak a beívelések után tudtak némi veszélyt teremteni.

A belga válogatott tagjai bizonyították, hogy valóban élcsapatot alkotnak, a támadójátékuk ellenállhatatlan – főleg, ha van területük, mint az angolok ellen, ez hiányzott a franciákkal szemben –, a védelem jól zár, s ennek lett eredménye a teljesen megérdemelt bronzérem.

FutbolMatrix ⚽ on Twitter

Hazard seals it for Belgium! #WorldCup https://t.co/ExnIjYmtbl

Angliával meg csak az történt, ami még az angolok egy részét sem lepte meg. A Southgate kapitány irányítása alatt szervezett, fegyelmezett csapattá érő gárda elment a falig, a jelenlegi brigád viszont még nem áll készen arra, hogy egy nála jóval erősebb riválissal szemben tudjon eredményesen játszani. Jól mutatja ezt, hogy Anglia csak Tunéziát, Pananát és Svédországot győzte le, ikszelt Kolumbiával és Horvátországgal (a rendes játékidőben), míg a belga A- és a belga B-csapattól is kikapott, ez a gárda most ennyit tud.

fotó: AFP/Europress

Belgium nagy generációja ugyan nem tudott döntővel búcsúzni, viszont felülmúlta az 1986-os válogatott negyedik helyét, így most már nemcsak beszélnek arról, hogy ez minden idők legjobb belga csapata, hanem bizonyíték is van rá. Bronzosan csillogó bizonyíték.

A 3. helyért

Belgium–Anglia 2–0 (1–0)

Gólszerző: Meunier, Hazard

Borítókép: AFP/Europress