Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Varga Mihály az Amazonnál járt, és csábítóan megvillantotta a kiskereskedelmét

Varga Mihály az Amazonnál járt, és csábítóan megvillantotta a kiskereskedelmét

Varga Mihály pénzügyminiszter az Amazon központjába látogatott, ahol Susan Pointer és Dave Bozeman alelnökökkel találkozott – derül ki a Pénzügyminisztérium közleményéből.

A tárcavezető a megbeszélésen közölte, a magyar kiskereskedelmi forgalomból 4 százalékkal részesedő csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene (folytatva az évek óta tartó bővülést) 28 százalékkal emelkedett tavaly, miközben a forgalom a 2016 évi 308 milliárdról 2017-ben csaknem 400 milliárd forintra bővült. Ez azt jelenti, hogy az online kereskedelem fejlesztésében még komoly lehetőségek rejlenek, ami az üzletág felfutásához és a fogyasztás bővüléséhez is érdemben hozzájárul. A tartós gazdasági fejlődés és a keresetek kétszámjegyű emelkedése alapján a kiskereskedelem tartós növekedésére számítunk Magyarországon – mondta Varga Mihály.

Varga Mihály a nap folyamán látogatást tett a Boeing cégcsoportnál is. A pénzügyminiszter a vállalatnál tett látogatás után elmondta, a magyar kormány korábban jelentős összeggel segítette a német Diehl repülőgép-alkatrészgyártó cég mérnöki üzemének létrehozását Debrecenben, amely első számú beszállítója többek között a Boeing-nek is. Magyarország elkötelezett a kutatás-fejlesztés, főként a magas hozzáadott értékű termékek minél szélesebb körű fejlesztésében, amibe a hazai felsőoktatási intézmények is szervesen bekapcsolódtak az utóbbi években – mondta a tárcavezető.