Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Orbán barátjának gyerekei Orbán vejének volt üzlettársával tandemben nyertek milliárdos közbeszerzést

Orbán barátjának gyerekei Orbán vejének volt üzlettársával tandemben nyertek milliárdos közbeszerzést

A Fejér-B.Á.L. Zrt. és a West Hungária Bau Kft. nyerte az Oroszlány melletti majki műemlékegyüttes felújítására kiírt közbeszerzést – írja a Klubrádió az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény alapján.

A tendert a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. írta ki, és a pályázat nyertesei csaknem kétmilliárd forintért végezhetik el a majki Kamalduli Remeteség turisztikai célú fejlesztését szolgáló munkát. Ebbe többek között beletartozik tíz cellaház homlokzatának és tetőszerkezetének javítása, valamint az új fogadó- és kiszolgálóépületek felépítése.

A Fejér-B.Á.L. Zrt-t Orbán Viktor miniszterelnök barátjának gyermekei, Mészáros Ágnes, Mészáros Beatrix és ifj. Mészáros Lőrinc alapították. A West Hungária Bau Kft. részt vett többek között a Nemzeti Lovarda és a Várkert Bazár felújításában, tulajdonosa Paár Attila, aki Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak a korábbi üzlettársa.