Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Visszatér a nyár: készíthetjük a naptejet és a szalmakalapot

Visszatér a nyár: készíthetjük a naptejet és a szalmakalapot

Pénteken sok napsütésre van kilátás, számottevő csapadék nem várható, legfeljebb délnyugaton alakulhat ki néhol egy-egy futó zápor, esetleg zivatar. A nyugati-északnyugati szél sokfelé lesz élénk, helyenként erős. A legmelegebb órákban 26-30 fokra van kilátás.

Szombaton sok napsütésre számíthatunk, csupán északkeleten és néhol nyugaton fordulhat elő egy-egy gyenge zápor, zivatar. Szeles marad az idő, az északnyugati szelet helyenként erős lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet 27 és 31 fok között alakul.

Vasárnap szintén a napsütésé lesz a főszerep, de napközben nyugaton, valamint keleten és északkeleten helyenként futó zápor, esetleg zivatar kialakulhat. A szeles időben 26-30 fok között alakulnak a maximumok.

Jelentős változás hétfőn sem várható időjárásunkban.

A napos időben délelőtt 10 és délután 16 óra között sokfelé továbbra is nagyon erős szintet érhet el az UV-sugárzás, célszerű lesz napszemüveget, szalmakalapot viselni, illetve magas faktorszámú fényvédő krémekkel védekezni a leégés ellen.

(Időkép)