Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Megvannak az Emmy-jelöltek!

Megvannak az Emmy-jelöltek!

Pénteken közzétették az Emmy-díjra jelölt sorozatokat. A televíziós díjra a legtöbb jelölést a Trónok harca kapta (22-t), de ott van szorosan a nyomában a Westworld és a Saturday Night Live showműsor is 21-21 jelöléssel.

És a lista:

A legjobb drámai sorozat kategóriában a Trónok harca (HBO), a Stranger Things (Netflix), a Foglalkozásuk: amerikai (The Americans, FX Networks), a The Crown (Netflix), A szolgálólány meséje (The Handmaid’s Tale, Hulu), a Rólunk szól (This Is Us, NBC), és a Westworld (HBO) versenyez.

A legjobb vígjáték sorozat díjára az Atlanta (FX Networks), a Barry (HBO), a Feketéh Fehéren (black-ish, ABC), a Félig üres (Curb Your Enthusiasm, HBO), a GLOW (Netflix), a Szilícium-völgy (Silicon Valley, HBO), a The Marvelous Mrs. Maisel (Prime Video), és az Unbreakable Kimmy Schmidt (Netflix) című vígjátéksorozatokat jelölték.

A színészek közül a Trónok harcából Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister), Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Lena Headey (Cersei Lannister) és Diana Rigg (Olenna Tyrell) kapott jelölést, a Westworldből Ed Harris (The Man in Black), Jeffrey Wright (Bernard), Evan Rachel Wood (Dolores), Thandie Newton (Maeve) és Jimmi Simpson (William), míg A szolgálólány meséjéből a főszereplő Elisabeth Moss (Offred/June Osborne) mellett Joseph Fiennes (Fred Waterford), Yvonne Strahovski (Serena Joy Waterford), Alexis Bledel (Ofglen), Ann Dowd (Lydia néni), Kelly Jenrette (Annie), Cherry Jones (Holly Osborne), és Samira Wiley (Moira).

A hvg.hu szúrta ki, hogy a magyar fővárosban forgatott Géniusz: Picasso című sorozat is több jelölést begyűjtött.