Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kiürítette a rendőrség Salisbury egy részét, újabb mérgezés történt

Kiürítette a rendőrség Salisbury egy részét, újabb mérgezés történt

Salisbury egy részét evakuálta a rendőrség, mert egy férfi rosszul lett ma este – írja a Metro. 19 óra magasságában kezdték el kiüríteni a városrészt, a Wiltshire-i rendőrség szóvivője azt mondta, egy 30 éves férfi betegedett meg. Nagyon valószínű, hogy köze lehet az elmúlt időszak Novicsok-mérgezéseinek az ügyhöz.

Mint ismert: Meghalt vasárnap este az egyik beteg, aki Angliában ugyanazzal a Novicsok típusú idegméreg-hatóanyaggal került érintkezésbe, amelytől négy hónapja Szergej Szkripal egykori orosz-brit kettős hírszerzőügynök és lánya, Julija Szkripal is súlyos mérgezést szenvedett.

Június végén, szombaton két brit állampolgár – egy 44 éves, háromgyermekes nő, Dawn Sturgess, és egy 45 éves férfi, Charlie Rowley – betegedett meg a délnyugat-angliai Amesbury kisvárosban. Mindkettőjüket válságos állapotban szállították a közeli Salisbury kórházába, ahol a rendőrségi bejelentés szerint vasárnap este Dawn Sturgess elhunyt.