Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Foci-vb ez volt, ez lesz: Horvátország döntőben, fesztiválszezon az Adrián

Foci-vb ez volt, ez lesz: Horvátország döntőben, fesztiválszezon az Adrián

Történelme során először jutott világbajnoki döntőbe Horvátország. A végig kiélezett mérkőzés után Anglia a bronzmérkőzésen vigasztalódhat.

A nap gólja

Hiába csavart Trippier gyönyörűen a felső sarokba, amire emlékezni fogunk, az Mandzukic döntő találata a 109. percből. Perisic kiválóan fejelt maga mögé egy felpattanó labdát, amit a Juventus csatára magabiztosan helyezett a hosszúba:

Mario Mandzukic Goal – Croatia v England – MATCH 62

Find out where to watch live: fifa.tv/watch2018 More match highlights: https://www.youtube.com/playlist?list=PLCGIzmTE4d0hww7NG9ytmooEUZov2k-23 More from Russia 2018: https://www.youtube.com/playlist?list=PLCGIzmTE4d0ia-PWE7WoysqLao-0y7jEz More World Cup stories: https://www.youtube.com/playlist?list=PLCGIzmTE4d0j5nOjvXOP55xyW3aJCyeGo Follow all the action from Russia across the FIFA Platforms: 👉 http://www.youtube.com/fifa 👉 http://www.facebook.com/fifaworldcup 👉 http://www.twitter.com/fifaworldcup 👉 http://www.instagram.com/fifaworldcup 👉 http://www.fifa.com

A nap tűzoltói

Azok a horvát tűzoltók, akiknek a mérkőzés legizgalmasabb pillanataiban kellett helyszínre vonulniuk. Ezzel lehet ők voltak az egyedüliek az országban, akik lemaradtak a mérkőzés végéről. (UPDATE: az eset még az oroszok elleni negyeddöntő közben történt, Rakitic büntetője előtt, de így is emeljük kalapunkat a bátor tűzoltók előtt – a szerk.)

Pastore Kacul on Twitter

Croatian firefighters 👊 #WorldCup #CROENG https://t.co/utImBm9Gl8

A nap legjobb helye

Egyértelműen Zágráb, ahol féktelen ünneplés kezdődött a lefújás után:

World Cup: Croatia fans celebrate reaching final for first time

Croatia fans at a fanzone in Zagreb burst into celebration as their team reaches the World Cup final for the first time ever, with a 2-1 win over England in extra-time.

A nap gyúrása

A hosszabbítás során a szigetországiak gólját szerző Trippier lábát próbálták ismét termékeny állapotba hozni a csapat gyúrói. Sajnos sikertelenül.

Mikey🌹 on Twitter

This will never get old #ENGCRO https://t.co/EssCX1kY7v

A nap tévedése, amiről kiderült, hogy mégsem az

Ugye egész Anglia az “It’s coming home” című slágertől zengett a hetekben, mellyel a világbajnoki cím újbóli elhódítására céloztak a drukkerek. Ez már nem fog sikerülni, azonban a dal új értelmet nyert, miután kiderült, Horvátországban van egy Hom nevű hely.

Moran Yaniv on Twitter

It’s Coming Hom

A nap dala

Nem igazán tudjuk miről szól, de az biztos, hogy a Zapresic fiúk dala megy leginkább mostanában a szomszédainknál. Ami nem meglepő, elvégre a klipben sokan fociznak vagy néznek épp labdarúgást.

Zaprešić Boys – Igraj moja Hrvatska [Official Video]

PRATITE NAS NA: Facebook – http://www.facebook.com/ZapresicBoys Instagram – https://www.instagram.com/zapresic_boys/ Youtube – http://www.youtube.com/user/Zapresicb… Buy it on: https://store.cdbaby.com/cd/zapresicboys Deezer link: https://www.deezer.com/hr/album/67414642 TEKST PJESME / CREDITS /↓↓↓ **** Molimo Vas da ne stavljate ovaj video spot na svoje kanale. U protivnom, biti ćemo primorani ukloniti ga, hvala!! **** RUBIKON SOUND FACTORY 2018.

Most két nap szünet következik, szombaton bronzmeccs, majd vasárnap a Franciaország-Horvátország döntő.

(borítókép: AFP/Europress)