Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Zuschlag János másodszor sem ment el Czeglédy Csaba tárgyalására, harmadszorra vihetik

Zuschlag János másodszor sem ment el Czeglédy Csaba tárgyalására, harmadszorra vihetik

Kedden tovább folytatódott az év legszürreálisabb sajtópere, amiben a különösen nagy hátrányt okozó költségvetési csalá bűntette miatt vádolt Czeglédy Csaba igyekszik számon kérni a Tv2-n az ő lejáratására készült anyagokat.

Az egyik ilyen anyagban egy elsötétített, névtelenségét kérő alak mondott Czeglédyre nézve terhelő dolgokat. Később kiderült, hogy az elhangzott információk Zuschlag Jánostól származnak, viszont a riportban nem az ő, hanem egy statiszta sziluettje volt látható, lévén Zuschlag akkor még előzetesben volt, nem is nyilatkozhatott volna az ügyben. A lényeg a lényeg, hogy a Tv2 a sajtóperre Zuschlagot nevezte meg tanúnak az ügyben, ami elég szokatlan, hiszen a névtelen riport lényege éppen az lett volna, hogy nem derül ki, ki nyilatkozik. Illetve a csatorna azt is mondta, hogy csak Zuschlag írásos nyilatkozatát tolmácsolták ebben a dramatikus formában, de ezt a nyilatkozatot nem tudta bemutatni a tárgyaláson a csatorna. Eddig két tárgyalást tartottak a sajtóperben, ezek egyikén sem jelent meg Zuschlag.

Amennyiben a következő, augusztusi tárgyalásra sem tud valamilyen nyomós indokot felhozni a távolmaradására, úgy rendőri elővezetést fognak alkalmazni vele szemben.

Czeglédyt azért perlik, mert a vád szerint 2011 és 2017 között egy diákmunka-közvetítéssel foglalkozó céghálót alakított ki a bűntársaival, viszont nem fizettek rendesen sem ÁFA-t, sem SZJA-t.

(hvg.hu)

Borítókép: Zuschlag János egykori szocialista országgyűlési képviselő a Kecskeméti Járásbíróságon, ahol döntenek előzetes letartóztatásáról 2018. február 1-jén. Illegálisan megszerzett adatok felhasználásával akartak pártok nevében több száz millió forintnyi kampánytámogatáshoz jutni egy bűnszövetség tagjai, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal három embert őrizetbe vett, az ügyészség két férfi előzetes letartóztatását indítványozta.
MTI Fotó: Ujvári Sándor