Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Visszavonul Rudolf Gergely

Visszavonul Rudolf Gergely

33 évesen befejezi pályafutását Rudolf Gergely, 28-szoros válogatott focista. A csatár lépése talán annyira nem meglepő, hiszen sokkal ígéretesebben induló karrierjének utolsó éveit leginkább az NB II-es Nyíregyházában töltötte, a legutóbbi fél évben pedig az első osztálytól búcsúzó Balmazújvárosban játszott.

“Voltak ajánlataim, folytathattam volna tovább a futballt, de úgy döntöttem, ez a legjobb pillanat arra, hogy befejezzem a pályafutásomat. Ha nem lesről születik az utolsó fordulóban a Fradi elleni meccs hosszabbításában a gólom, és mondjuk bent maradunk a Balmazújvárossal, elképzelhető, hogy ráhúzok még egy évet, de sajnos ezen már nem kellett elgondolkodnom, mert ki-estünk. A vállalkozásomra akarok koncentrálni, befejezem a tanulmányaimat a nyíregyházi egyetemen, illetve minél több időt szeretnék tölteni a családommal, a másfél éves ikerfiaimmal. Nagyon szeretek gólt rúgni, de számomra most már a kis Henrik és Richárd az első, a második és a harmadik is” – mondta a Nemzeti Sportnak.

Rudolf ifiként került Nyíregyházáról a francia Nancy akadémiájára, felnőttként játszott külföldön a Genoában, a Bariban és a görög Panathinaikosban tűnt fel. Magyarországon a Debrecenhez kötődik az egyetlen igazán sikeres időszaka, itt 52 meccsen 25 gólt lőtt és pályára lépett a Bajnokok Ligájában is, második hazai korszakában még a Diósgyőr, a Győr és a Videoton játékosaként inkább csak szenvedett.