Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Videón integetnek a kórházi karanténban tartott, thai barlangból kimentett gyerekek

Videón integetnek a kórházi karanténban tartott, thai barlangból kimentett gyerekek

A barlangban rekedt thai gyerekek mentéséről az első nyilvánosságra hozott videót ezekkel a szavakkal vezették fel: „Soha nem felejtük el azt a 18 napot, amíg a világ velünk együtt merült le a Tham Luang barlangba.”

Most pedig a kórházi karanténból adott ki egy felvételt a thaiföldi Incident Command Press Center. A videón nagyon nyugodtnak és türelmesnek látszanak a gyerekek, néhányan ülnek az ágyon, mások fekszenek, a győzelem jelét mutogatják a kamera felé, és integetnek.

A thai orvosok szerint a fiúk és az edzőjük átlagosan négy kilót veszítettek testsúlyukból, ennek ellenére nem fenyegette őket sem az éhhalál, sem a vízhiány, hiszen a barlangban rendkívül tiszta és jó minőségű vizet tudtak inni, étel nélkül így pedig egészen sokáig ki lehet húzni.

A 11 és 16 éves kor közötti fiúk jelenleg karanténban vannak, a kívülről érkező fertőzéseket akarják ezzel elkerülni. A fiúk közül néhányan már elkezdtek szilárd ételt fogyasztani és sétálni is. Néhány fiút tüdőfertőzéssel kezelnek, és sokan kapnak antibiotikumot az alacsony fehérvérsejtszám miatt.

Figyelik a fiúk mentális állapotát is, de eddig úgy tűnik, hogy teljesen jól vannak.

A 12 gyerek és edzőjük június 23-án rekedt a föld alatt, három csoportban, vasárnaptól keddig hozták őket fel a mentőbúvárok. Az akció egy életet követelt: a thai haditengerészet egyik tagja meghalt, amikor palackjából kifogyott az oxigén.

(via Time)