Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Napsütés, szél, 30 fok – ez vár ránk a hét második felében

Napsütés, szél, 30 fok – ez vár ránk a hét második felében

A hét hátralévő részében újabb front nem érkezik, gyakran szeles, de nyáriasan meleg időre készülhetünk, sok-sok napsütéssel.

Csütörtökön kezdetben még a Tiszántúlon és délen lehet kisebb eső, egy-egy zápor, majd ott is felszakadozik a felhőzet, és országszerte sok napsütésre számíthatunk. Délután néhol északkeleten és délen alakulhat ki egy-egy zápor. Északon, északkeleten élénk lesz a nyugati-északnyugati szél. Napközben 25-30 fokot mérhetünk.

Pénteken sok napsütésre van kilátás, számottevő csapadék nem várható. A délnyugati tájak kivételével sokfelé lesz élénk, erős az északnyugati szél. A legmelegebb órákban 26-30 fokra van kilátás.

Szombaton sok napsütésre számíthatunk, csupán északkeleten fordulhat elő kis eséllyel egy-egy gyenge zápor, zivatar. Vasárnap időnként több lehet a felhő, de inkább csak nyugaton, délnyugaton és északkeleten alakulhat ki egy-egy zápor, zivatar. Szombaton 27-31, vasárnap 25-30 fokra készülhetünk. A napos időben délelőtt 10 és délután 16 óra között sokfelé továbbra is nagyon erős szintet érhet el az UV-sugárzás, célszerű lesz napszemüveget, szalmakalapot viselni, illetve magas faktorszámú fényvédő krémekkel védekezni a leégés ellen.

(Időkép)