Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kelenföldig hosszabbíttatná meg a felcsúti kisvasutat a kutyapárt Mészárosa

Kelenföldig hosszabbíttatná meg a felcsúti kisvasutat a kutyapárt Mészárosa

Gázszerelő helyett villanyszerelő vezetheti Felcsútot? A kutyapárt által támogatott Mészáros László a nemzet futballcsakrájában megnagyobbíttatná helyi stadiont, ráadásul előbb lett polgármesterjelölt, mint a Fidesz embere.

„A legfontosabb tervem, hogy a Pancho Aréna elérjen egészen Alcsútdobozig, az uniós pénz csak a főúttól stadion bejáratáig tartó útszakasz felújítására volt elég. Aki tehát a szomszéd településről szeretne átjönni meccset nézni, annak rossz aszfalton kell közlekednie. Ha azonban nagyobb lesz a az épület, nem kell rázkódnia, egyből beléphet a szentélybe” – mondta a céljairól Mészáros László János, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) által támogotott felcsúti polgármesterjelölt a Zoom.hu-nak.

Mészáros ért a gázszereléshez is Forrás: Mészáros László

Mint mi is beszámoltunk róla, a helybéliek az augusztusi időközi választáson két jelöltre voksolhatnak. Az egyik a jelenlegi alpolgármester, Mészáros László István, a Fidesz jelöltje, a Puskás Akadémia ügyvezetője, akit Mészáros Lőrinc, az előző faluvezető ajánlott utódjául. A másik Mészáros László János, az MKKP támogatottja, független jelölt. Mindketten csak névrokonai Mészáros Lőrinc expolgármester-nagyvállalkozónak.

„A helyi választási bizottság kisorsolta, a Fidesz Mészáros Lászlója a második, én leszek az első a szavazólapon. Én függetlenként indulok, az MKKP színeiben macerásabb lett volna az egész” – mondta Mészáros.

Az Echo TV nemrég szürreális videóban számolt be az esetről, megtévesztést emlegettek, és azt, hogy a jelölt átveri az idős embereket.

„Több felcsútit is felháborít, hogy a kutyapárt be akarja csapni őket”

– tudósított Mészáros Lőrinc tévéje. Egy helyi lakos szerint ki kellene pofozni az ilyeneket, ha másként nem megy. Arról a riport nem szólt, hogy Miskolcon két fideszes aktivista indul az időközi önkormányzati választáson Erdei Sándor Rokker Zsolttival szemben. Az egyikük Erdei Sándor, a másikuk Molnár Zsolt.

Kamujelölt Felcsúton?

Megtévesztéssel próbál a felcsúti időközi polgármester-választáson való induláshoz kopogtatócédulát gyűjteni a Kétfarkú Kutyapárt által támogatott jelölt. A viccpárt aktivistái főleg idős emberek hiszékenységét próbálják kihasználni.

„Amikor Mészáros Lőrinc májusi lemondásakor megnevezte Mészáros László nevű utódját, rövid időn belül sokan gratuláltak nekem az MKKP-ban, hogy ez igen, bravó, hajrá, miközben azért sejthettük, hogy a gázszerelő nemigen a villanyszerelőre, azaz rám gondolt. Azért forgattuk a gondolatot, jó poénnak tűnt a nemzet futballcsakrájában, a miniszterelnök falujában, leggazdagabb magyar stróman otthonában, az oroszlán szájában polgármesterként indulni, ha már egyszer volt ott egy jó kis űrállomásunk ott tavaly. Természetesen fontos célom lenne az is, hogy felújítsuk azt is” – hangsúlyozta Mészáros.

Mint megtudtuk tőle, a jelöltté válás folyamata nem ment könnyen. A köztársasági elnök augusztus 12-re tűzte ki a választást. Teltek múltak a hetek, közeledtek a határidők, izgultak, hogy mi lesz Felcsúttal, de egy árva hang nem sok, annyi sem volt a közelgő választásról. Az 1500 választópolgár három százalékának, 45 ajánlására van szükség az induláshoz, a gyűjtés első napja június 25. lehetett volna. Ettől a naptól egyre csak nézegették a Választas.hu weboldalát, hogy van-e nyoma az alpolgármester bejelentkezésének , de nem történt semmi.

„Meggondolta magát? Kivár? Mi lehet? – tettük fel kérdést egymásnak a párton belül. Fogyott az időnk, nincs sok erőforrásunk, nem tudtuk, mi az oka a mély hallgatásnak.

Ezért július 2-án, hétfőn úgy döntöttünk, hogy akkor belevágunk.

Július 3-án, reggel adtam le a jelentkezési lapot Felcsúton a hivatalban, de a jegyző távolléte miatt csak másnap, július 4-én, reggel 8 órakor tudtam átvenni az ajánlóíveket. Egy órával később, reggel 9-kor jelent meg a Választas.hu weboldalon, hogy »Mészáros László István, döntésre vár, nem indulhat«. Másnap reggel 9-kor pedig az, hogy »nyilvántartásba véve, indulhat«. A parlamenti választásokon látott »bejelentve« státusz kimaradt” – mondta a politikus.

Akár meg is nőhet Forrás: MTI- ifj. Döme László

Később kiderült, hogy amikor átvette az ajánlásgyűjtő íveket, akkorra a jelenlegi alpolgármester már le is adott mintegy 550 ajánlást, de erről a helyi választási bizottság döntésének közzétételéig semmilyen konkrét információval nem rendelkeztek, amikor telefonon érdeklődtek, a polgármesteri hivatalban sem mondtak semmit.

„A helyzet most az, hogy a kutyapárt nem ráindította a névrokont az alpolgármesterre, mivel mi voltunk az elsők. Amikor jelöltként regisztráltam, akkor a névrokon alpolgármester konkrét indulásáról, Mészáros Lőrinc tavaszi lemondásról szóló nyilatkozatán túl nem volt hiteles információnk” – hangsúlyozta a fővárosban élő villamosmérnök.

A jelölt mindenesetre aktív, és teli van ötlettel.

A Pancho Aréna megnagyobbításán kívül fontos célja a buszmegálló tetejének megépítése a nagyboltnál, illetve a kisvasút meghosszabbítása legalább Kelenföldig.

Kiemelt kép: a felcsúti kisvasút Fotó: Veres Viktor