Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Könnyedén jótékonykodhat, aki online vesz jegyet a VeszprémFestre

Könnyedén jótékonykodhat, aki online vesz jegyet a VeszprémFestre

A VeszprémFestet idén 15. alkalommal rendezik meg, lesznek mindenféle ismert fellépők, mint Miklósa Erika, José Cura, Lajkó Félix, Rost Andrea, Ziggy Marley, Amy Macdonald vagy Joss Stone, de nem is ettől igazán érdekes a fesztivál, hanem attól, hogy a szervezők elég erősen beálltak egy civil kezdeményezés mögé.

A fesztiválra online jegyet váltók automatikusan legkevesebb ezer forinttal támogathatják az Autistic Art Alapítványt és az alapítvány művészetterápiás programját.

„Az alapítvány 10 civil fenntartású autista lakóotthont támogat, ahol több mint 200 fiatalt látnak el. Az autista fiatalok gondozása folyamatos figyelmet és szakképzett ápolókat igényel, kisebb személyzettel a felügyeletük nem megoldható, ezért ezeknek az otthonoknak komoly kiadásaik vannak. Az autizmussal élők számára egy koncert általában túl intenzív élmény, a rajzolás, az alkotás folyamata azonban számukra is fontos. A befolyt összegből az alapítvány által 6 otthonban működtetett művészetterápiás programot támogatják a jegyvásárlók” – írta az alapítvány az akcióról szóló közleményében.

Frissítés: Posztunk előző verziójában pontatlanok voltunk, a támogatás nem automatikus, hanem a jegyvásárlással egybekötve könnyedén megtehető. A hibáért elnézést kérünk.