Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

70-80 támadó görögtűzzel, botokkal és kövekkel esett neki a Honvéd-szurkolók buszának

70-80 támadó görögtűzzel, botokkal és kövekkel esett neki a Honvéd-szurkolók buszának

A huligánok pirotechnikával állították meg a buszt, majd az árokból előbújva estek neki a magyar szurkolókat szállító járműnek.

A Honvéd szurkolóit szállító buszt huligánok támadták meg Szerbiában – írja a Nemzetisport.hu. A szurkolók Macedóniába tartottak, ugyanis szerdán 17.30-kor a piros-feketék a Rabotnicskivel játszanak Európa-liga-selejtezőt Szkopjéban.

A lap beszámolója szerint Belgrádtól hetven kilométerre, még Újvidéken hajnali egy óra körül a busznak lassítania kellett, mert az autópályán görögtüzek égtek, ezzel a huligánok megakadályozták a továbbhaladást. A pirotechnikai eszközök mellett lassító buszra az árokból előugorva támadott rá 70-80 huligán, akik megdobálták, illetve botokkal csapkodták a jármű oldalát.

A busznak nem esett nagy baja, egy üvege sem tört be, de több horpadás is keletkezett a karosszérián. A Szkopjéig vezető út hátralévő részén a szurkolói busznak rendőri kíséretet biztosítottak a szerb, majd a macedón hatóságok.