Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Jött egy védő – döntőben a franciák!

Jött egy védő – döntőben a franciák!

Nem jött össze a hőn áhított vb-döntő Belgiumnak, a francia válogatott egy fejesgóllal előnybe került, amit már nem is engedett ki a kezéből.

 

Sajnos, nincs új a nap alatt. Amikor nagy a tét, akkor a legtöbb csapat – érthetően – még nagyobb hangsúlyt fektet a biztos védekezésre, az óvatosságnak pedig többnyire a támadójáték látja kárátt. Néhány nagy helyzetet leszámítva ez történt a Franciarország–Belgium elődöntőben is, ahol végig érezhető volt, mindkét gárda tudja, hogy a rivális gyilkos támadókat vonultat fel, ezért kiemelten ügyelt az ő megfékezésükre.

Így aztán végül mindkét oldalon egy-egy védőé volt a legnagyobb lehetőség, de előbb a belga Alderweireld lövését védte hatalmas bravúrral Hugo Lloris, majd Pavard kisérlete akadt el Courtois jó helyen lévő lábában.

Ezek után talán mondanunk sem kell, hogy az első gólt is egy védő szerezte: az 50. percben Griezmann – na, azért a gólpassz egy csatáré lett – szöglete után Umititi fejelt Courtois kapujába, amely gól nemcsak előnyhöz juttatta a franciákat, hanem érezhetően megfogta a belgákat. Griezmann pedig immár három gólnál és két asszisztnál jár, beérve ezzel az orosz Dzyubát a kanadai táblázaton. Az egynél több gólt, illetve gólpasszt szerző játékosok közül senki sem áll jobban a Griezmann, Dzyuba kettősnél.

BarcaTimes Media on Twitter

📹 | #FRABEL | Umtiti’s Goal for France! https://t.co/369Bjn3Hfk

Jó tíz perc kellett Belgiumnak, hogy felocsúdjon, a félidő derekán Fellaini fejelhetett, próbálkozása azonban a bal oldali kapufa mellett hagyta el a játékteret. Még egy ekkora helyzete nem akadt a belga válogatottnak, de folyamatosan ők domináltak, mentek előre, a francia védelem viszont remekül zárt.

A francia válogatott ismét megmutatta, hogy éppen az a legjobb csapatrésze, amelyre a legnagyobb szükség van, márpedig most védekezni kellett, illetve besegíteni a csatároknak a gólszerzésre. Ezt Umtiti remekül meg is oldotta – Franciaország 2006 után jutott be újra a világbajnokság döntőjébe!

fotó. AFP/Europress

Megérte megnézni?

Itt már nem a szépség, az izgalom a fő szempont, s bizony ebből, no meg feszültségből nem volt hiány. Időnként láttunk szép megmozdulásokat is, jó iramú, színvonalas meccs volt, felüdülés a Videoton luxemburgi BL-csatája után.

Elődöntő

Franciaország–Belgium 1–0 (0–0)

Gólszerző: Umtiti

Borítókép: AFP/Europress