Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Foci-vb (ez volt), ez lesz: Henry sír, Henry nevet

Foci-vb (ez volt), ez lesz: Henry sír, Henry nevet

Franciaország harmadszor, míg Belgium először juthat be a világbajnokság döntőjébe.

A nap gólja

Mérkőzés híján az edzésekre tudunk hagyatkozni, a francia válogatott pedig Instagram-oldalán osztott meg egy videót az együttes tréningjéről. Nos, itt gólokban nem volt hiány, Antoine Griezmann és társai kedden valószínűleg, eggyel, vagy kettővel is beérnék, ha azzal kiharcolják a finálét.

Séance à huis-clos pour nos Bleus avant de s’envoler pour Saint-Petersbourg où ils affrontent la Belgique en 1/2 finale ! 🔥🇫🇷 #FiersdetreBleus – Last session before heading to Saint Petersbourg 🔥

87.1k Likes, 3,889 Comments – Equipe de France de Football (@equipedefrance) on Instagram: “Séance à huis-clos pour nos Bleus avant de s’envoler pour Saint-Petersbourg où ils affrontent la…”

A nap kettészakadása

A belga válogatott segédedzője Thierry Henry. Aki történetesen francia, sőt 1998-ban világbajnok volt a francia válogatott tagjaként. 2014-ben vonult vissza, rá két évre került a belga együtteshez, most pedig hazája csapata ellen száll harcba.

„Szoros a kapcsolatunk, amióta együtt dolgozunk, kétszer olyan jó lettem. A játék minden aspektusában sok segítséget kapok tőle, technikailag, a befejezéseknél, és remekül átlátja, mi történik a pályán. Sokkal tartozom neki” – mondta Romelu Lukaku Henryről.

Hogy aztán a francia klasszis kinek szurkol majd, azt nehéz eldönteni, de rá tényleg igaz, hogy a végén az egyik szeme sír, a másik pedig nevet majd.

fotó: AFP/Europress

A nap orosz szava

Медаль – érem

Az a csapat, amelyik győz az elődöntőben, az már biztos érmes.

A nap videója

Természetesen a szakmai kérdések is fontosak, regélhetnénk a különböző felállások hatékonyságáról, a két válogatott közös múltjáról, de sokkal fontosabb Thierry Henry személye. A franciák legendája, most a belgákért dolgozik, így gyanítjuk, mindkét fél szívesen hallgatja ezt a dalt, amelyet az Arsenal szurkolók írtak Henry tiszteletére.

Thierry Henry Song (video lyrics)

null

Fontos gondolatok, amelyekkel úgy tűnhet, hogy a szünnapokon is követted az eseményeket

Nagyon fontos, hogy az elődöntők előtt a FIFA eltörölte az eddig kapott sárga lapokat, így aki kedden, vagy szerdán sárgát kap, az is játszhat az éremért zajló csatákban. Belgium nagy lehetőség előtt áll, hiszen a mostani az ország történetében (egyik) legjobb csapata, amely utoljára játszik együtt ebben az összetételben. A franciák érdekes képet festettek eddig, hiszen tele vannak sztárokkal, többször is megvillantak, de az az érzésünk, hogy még az eddig mutatottnál is több van az együttesben.

Ezért nézd meg a mai mérkőzést

Franciaország–Belgium (20:00)

Franciaország harmadszor, vagy Belgium először? Ez is eldől a keddi elődöntőben. Előbbi gárda 1998-ban arany- míg 2006-ban ezüstérmet szerzett, Belgium viszont a négy között is csak egyszer járt, 1986-ban lett negyedik a gárda. Mindkét válogatottban remek támadók szerepelnek, szóval ha szerencsénk van, remek mérkőzést fogunk látni.

Borítókép: AFP/Europress