Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Aggódó magyar anya segített kimenteni lányát a brit bordélyból

Aggódó magyar anya segített kimenteni lányát a brit bordélyból

Takarítónői munkával csábították ki Angliába azt a magyar lányt, akit később egy bordélyban tartottak fogva Nottingham mellett – írta a Nottingham Post című helyi lap. Az ügyet nemrég kezdte tárgyalni a bíróság.

A lap szerint a lányt egy nő vitte ki magával, majd egy kétszobás lakásban helyezte el Chilwell településen. A magyar lány hamar rájött a férfiak jövés-menéséből, hogy egy bordélyba került, amikor pedig vendéglátója azt javasolta neki, hogy legyen ő is prostituált, ellenállt.

Az embercsempész banda egy másik tagja, a 30 éves Cs. Csaba ekkor a vád szerint megfenyegette, elvette a papírjait és az egyik telefonját is. Szerencsére az áldozatnak volt még egy mobilja, így

sms-t írt az anyjának, amiben segítséget kért.

Az édesanya értesítette a rendőrséget, és a kapott információk alapján megtalálták a lányt.

A vád szerint a banda több bordélyt is működtetett – az egyiket egy szállodában – ahova Magyarországról hozták a lányokat. A lebukás veszélye miatt őket aztán egyik helyről a másikra vitték, folyamatosan máshol kellett dolgozniuk.

Az ügyészség két férfi és egy nő ellen emelt vádat, mindannyian magyarok és tagadják bűnösségüket.

Borítóképünk illusztráció. Fotó: Horacio Villalobos/Corbis via Getty Images