Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Magyarország felajánlotta segítségét Thaiföldnek

Magyarország felajánlotta segítségét Thaiföldnek

“Természetesen ahogy az egész világ, úgy mi Magyarországon is szinte lélegzetvisszafojtva figyeljük, hogy sikeres lesz-e a thaiföldi mentőakció” – mondta Szijjártó Péter hétfőn Budapesten. Remélhetőleg a labdarúgócsapat valamennyi játékosát és edzőjét is sikerül majd kimenteni a barlangból – fogalmazott.

Kiemelte: a magyar barlangi mentőszolgálat nemzetközileg elismert, és felvették a kapcsolatot a barlangi mentők vezetőjével. Jelezték a thaiföldi kormánynak, hogy ha szükség van további barlangi mentőkapacitásra, akkor Magyarország készen áll az együttműködésre a thaiföldi kormány és a magyar barlangi mentők között.

A külügyminiszter kitért arra: konzultáltak a Magyar Karitásszal is az esetleges későbbi segítségnyújtásról, és a szervezet szintén készen áll arra, hogy a thaiföldi kormány igénye esetén támogatást nyújtson.

Mint mondta, a thaiföldi kormány megköszönte a felajánlást, és közölte, hogy a világ szinte valamennyi országából érkezett valamilyen felajánlás, és amennyiben igényt tartanak a magyar segítségre, időben jelzik, hogy a szükséges intézkedéseket megtehessék.

Elindultak a búvárok a mélybe Thaiföldön, úton az újabb mentőakció

Elindultak a búvárok a mélybe Thaiföldön, úton az újabb mentőakció

Elindultak a búvárok a mélybe Thaiföldön, úton az újabb mentőakció

Megkezdődött az újabb mentőakció a thaiföldi barlangban rekedt gyerekek kimentésére – közölték a hatóságok. A Tham Luang barlangrendszerben rekedt focicsapat négy tagját hely idő szerint vasárnap este sikerült épségben a felszínre hozni. A mentőbúvárok már úton vannak a következő csoportért.

Vasárnap sikeresen kimentették a thaiföldi Tham Luang barlangrendszerben rekedt 12 tagú ifjúsági focicsapat első négy tagját, hétfő délelőtt pedig a második mentőakció is elindult. A 11 és 16 év közötti gyerekekből, illetve 25 éves edzőjükből álló csoport június 23-a óta raboskodik a monszuneső miatt elárasztott barlang fogságában.

(MTI)