Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kitépte a terrorista torkát a hős kutya

Kitépte a terrorista torkát a hős kutya

A brit alakulat egyik kutyája megmentett a SAS kotanai egységét azzal, hogy kíméletlenül rátámadt az őket bekerítő dzsihadista terroristákra. 

A brit katonák éppen Szíriában járóröztek, amikor egy kisebb, kilenc főből álló dzsihadista csoport kerítette be őket, amint távolabb kerültek a páncélozott járművüktől. A terroristák a közeli épületből nyitottak tüzet egységre.

A SAS-egységgel tartó, meg nem nevezett belga juhászkutya (malinois) abban a pillanatban a támadókra vetette magát, amint a katonák ellentüzet nyitottak a terroristákra. Az egyébként bátorságáról és erejéről ismert juhászkutya-tenyészetbe tartozó ebnek azonnal sikerült elkapnia az egyik terroristát.

A Belga Juhászkutya (Malinois). Kép forrása: Pixabay

Mikor az egység követte a négylábút az épületbe, arra lettek figyelmesek, hogy a kutya az egyik támadó felett áll. A terrorista szinte azonnal elvérzett, amint a kutya kitépte a torkát a nyakából.

Az egység szerint a kutyának köszönhetik az életüket. Az eb miután megölte az egyik támadót, elkergette a többi nyolcat.

(Metro)

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Pixabay