Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Jövőre szabadulhat Magda Marinko a magyar börtönből

Jövőre szabadulhat Magda Marinko a magyar börtönből

Jövő januárban elméletileg szabadulhatna az 1995-ben életfogytiglanra ítélt szabadkai sorozatgyilkos, Magda Marinko, akit 1994. január 28-án fogtak el a magyar rendőrök, írja a Magyar Idők. Az ítélet szerint 25 év elteltével vizsgálható felül a feltételes szabadlábra helyezése, ám a vajdasági bűnöző nem szabadulhat, azonnal átadjuk Szerbiának, ahol negyven év fegyház vár rá ugyancsak sorozatgyilkosságért.

A „délvidéki terminátort” jogerősen 1995-ben ítéltek életfogytig tartó fegyházra. Feltételes szabadlábra helyezését 25 év elteltével vizsgálhatják, erre január végén kerülhet sor. A négy ember meggyilkolásáért elítélt szerb állampolgárt büntetése letöltése után ki kell utasítani az országból. Így feltételes szabadulása helyett kommandós kísérettel, kéz- és lábbilincsben a magyar-szerb határra szállítják majd, hogy átadják a szerb hatóságoknak.

Szerbiában a hírhedt Arkan kapitány nevével fémjelzett szabadkai halálkommandó tagjaként elkövetett bűnökért, öt gyilkosságért halálra ítélték, ám az országban 2001-ben megszűnt a halálbüntetés, így Magda Marinkóra újabb 40 év fegyház vár – 96 évesen szabadulhat, ha megéri, jegyzi meg a lap.