Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Hivatalos: csődbe ment az Ikarus EAG

Hivatalos: csődbe ment az Ikarus EAG

Csődvédelmet kért az Ikarus Egyedi Kft. a cég fizetési nehézségeinek kezelése érdekében, a csődeljárás alatt reorganizálják a társaság működését és helyreállítják a fizetőképességét – közölte a vállalat vezetése július 9-én, hétfőn az MTI-vel. A közlemény szerint kérik a kormányt, hogy a társaságot minősítse stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetnek és vegyen részt a reorganizációs folyamatban.

A cég vezetése reményét fejezte ki, hogy a csődeljárás lezárásával az Ikarus Egyedi Kft. erős, folyamatosan termelni képes buszgyártó vállalatává válik Magyarországnak.

A Zoom.hu azt is megtudta, hogy két új ügyvezető kinevezéséről döntött az Ikarus Egyedi taggyűlése, Mészáros Csaba tulajdonos/ügyvezetőt pedig visszahívta a posztról. A két új ügyvezető, Ecsédi András és Molnár István egy felszámolócégtől, az ÁFI Felszámoló és Vagyonkezelő Zrt-től érkezik, tagjai annak a csapatnak, amely az Egyedi “reorganizációját” hivatott levezényelni. A Zoom.hu úgy tudja, az Egyedi 3,86 milliárd forinttal tartozik az MKB Banknak. A hitelszerződést már kétszer meghosszabbították, az utolsó határidő június 18-án járt le, Mészáros Csaba a taggyűlésen elismerte, hogy a cég nem tud fizetni.

Az Ikarus EAG élére felszámolócégtől érkezett két új ügyvezető

Az Egyedi legnagyobb, függőben lévő megrendelése 150+30 csuklós busz a Volánnak és a BKV-nak, a buszokat április 11-ig kellett volna leszállítania, június végén 9 átadott buszról lehetett tudni.