Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A Starbucks kivonja összes kávézójából a műanyag szívószálakat

A Starbucks kivonja összes kávézójából a műanyag szívószálakat
  • 2018. július 9., 14:42

Hétfőn jelentette be a cég, hogy 2020-ra teljesen eltünteti üzleteiből a le nem bomló műanyag szívószálakat, mert csak vásárlóik világszerte közel egy milliárdot használnak el évente. 

 

A kis darab műanyagok aztán a tengerekbe és óceánokban kerülnek le nem bomló műanyag hulladékként, amiket még csak újra sem tudnak hasznosítani.

Az így fel nem használt műanyagok a pohár fedeléhez adva ivócsőrként is funkcionálhatnak majd. Emellett környezetbarát műanyagból készült, valamint papír szívószálak szolgálják majd a vásárlók szívókényelmét.

Kevin Johnson, a kávézólánc vezérigazgatója elmondta, a környezetvédelem egyre fontosabb szerepet játszik a cég politikájában. :

“Tavaly minden forró italos poharat elkezdtünk lecserélni újrahasznosítható műanyagból készültre, idén pedig újabb mérföldkőhöz értünk a le nem bomló műanyag szívószálak betiltásával”

A McDonalds után így ez már a második mamutcég, ami fokozatosan megoldást kínál a környezetszennyezés egyik legnagyobb jelenlegi problémájára, a műanyag kérdésre.

(Forrás: CNN / borítókép: MTI, Kovács Tamás)