Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Schmuck Andorra 21-en szavaztak az V. kerületben, a Fidesz győzött

Schmuck Andorra 21-en szavaztak az V. kerületben, a Fidesz győzött

A valasztas.hu végleges, a szavazatok 100 százalékos feldolgozottsága mellett közzétett hivatalos adatai szerint az V. kerületi időközi önkormányzati képviselő választás eredménye az alábbi:

A főváros V. kerületében, a Belvárosban azért kellett új képviselőt választani, mert a fideszes Böröcz László eddigi alpolgármester a parlamenti választáson listás mandátumot szerzett. Böröcz is inkább a parlamenti karrierépítés lehetőségét választotta az önkormányzati munka helyett, összeférhetetlenséget az önkormányzati képviselői mandátumáról lemondással szüntette meg.

A Belvárosban nem volt könnyű közös ellenzéki jelöltet találni, mert ahogy a Zoom.hu is írta, az MSZP ejtette a Liberálisok közösnek szánt jelöltjét, aki erre majdnem elindult maga is, de mégsem. Végül Nagy Béla nyugdíjas pedagógus lett a jelölt, akit az MSZP, a Párbeszéd, a DK, az LMP és a Momentum is támogat, a Jobbik pedig nem indít vele szemben saját jelöltet. Nagy Béla végül kevesebb mint 30 százalékot ért el.

A Fidesz a kerület alpolgármesterét, Balla Valériát indította, aki győzött: a voksok több mint kétharmadát szerezte meg.

Az utolsó pillanatban belépett a versenybe az MSZP-t, majd a Magyarországi Szociáldemokrata Pártot is megjárt, a mostani időközin viszont függetlenként induló Schmuck Andor is. Schmuck a kampányhajrában rendesen belehúzott, mert a héten saját, életnagyságú kartonbábuival árasztotta el a kerületet. Ehhez képest mindössze 21 voksot gyűjtött, ami 4,5 százalékos eredményre volt elég.

Borítókép: illusztráció / MTI Fotó: Mohai Balázs