Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Megszűnhet a több millió euró EU-s pénzt elcsaló francia szélsőjobbos párt

Megszűnhet a több millió euró EU-s pénzt elcsaló francia szélsőjobbos párt

Zárolta egy francia bíróság a Marine Le Pen vezette Nemzeti Összefogásnak (korábbi Nemzeti Front) járó kétmillió eurós állami támogatást a jogtalanul felvett uniós pénzek visszafizetésére. A pártot azzal gyanúsítják, hogy rendszerszerűen uniós pénzekből fizette ki a franciaországi alkalmazottait.

Marine Le Pen pártelnök szerint “politikai gyilkosság” történt és fizetésképtelenné válhat a párt, vagyis az intézkedés miatt a Nemzeti Összefogás hétfőtől képtelen folytatni politikai tevékenységét és “augusztus végére halott lesz”. A Marine Le Pen pártjának járó teljes állami szubvenció évi 4,5 millió euró.

Az Európai Parlament viszont csaknem 7 millió euróra becsüli azt a kárt, amelyet párt azzal okozott, hogy uniós forrásokból, álszerződéseken keresztül fizette 2009-2017 között franciaországi alkalmazottait, akik nem végeztek munkát Brüsszelben. Eddig tíz ember, köztük Marine le Pen ellen indult eljárás az ügyben.

(MTI)

Borítókép: Marine Le Pen / Forrás Marine Le Pen Twitter