Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A Fidesz jelöltje nyerte a józsefvárosi polgármester-választást

A Fidesz jelöltje nyerte a józsefvárosi polgármester-választást

A valasztas.hu előzetes adatai szerint biztos a fideszes jelölt, Sára Botond győzelme: ő közel 63 százalékon áll, míg az ellenzéki összefogás civil jelöltje, Győri Péter 36-on. A munkáspárti jelölt gy százalék alatt.

A szavazatok 93 százalékos feldolgozottsága mellett ez volt a sorrend:

Sára Botond (Fidesz) – 62,81%

Győri Péter (független) – 36,45%

Fehérvári Zsolt István (Munkáspárt) – 0,74%

FRISSÍTÉS – ez a 100 százalékos feldolgozottságnál, vagyis a hivatalos végeredménynél is hasonlóan néz ki:

A Zoom.hu is írt arról, hogy az egyik polgármesterjelölt, Pintér Attila a választás reggelén jelentette be visszalépését, így bár neve rajta volt már az előre kinyomtatott szavazólapokon, azt kihúzták, és rá nem lehetett szavazni. Pintér április végéig még a Jobbik politikusa volt, ám kilépett a pártból, mondván: vállalhatatlan lett számára, ezért is szervez saját, radikális, nemzeti mozgalmat.

Végül három jelölt közül választhattak a józsefvárosiak. A Fidesz a jelenlegi alpolgármestert, Sára Botondot indította. A Munkáspárt is állított jelöltet Fehérvári Zsolt István személyében. Függetlenként pedig Győri Péter indult, aki maga mögött tudhatta hat ellenzéki párt – az MSZP, az LMP, a DK, a Momentum, a Liberálisok és a Párbeszéd – támogatását, ráadásul a Jobbik sem állított vele szemben jelöltet.

A józsefvárosi és a szintén ma tartott V. kerületi időközi választásokról, valamint azok jelentőségéről itt írtunk előzetesen:

Ha csak kicsit is, de most revansot vehet az ellenzék a Fideszen

Ha csak kicsit is, de most revansot vehet az ellenzék a Fideszen A fennálló erőviszonyokat ugyan nem változtatná meg az ellenzéki győzelem, politikai szempontból mégis van jelentősége mindkét, július 8-i időközi önkormányzati választásnak.

Borítókép: illusztráció / Fotó: Veres Viktor