Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Négy között az angolok!

Négy között az angolok!

Beckham nyerte a fogadást, így Ibrahimovic angol mezt húzhat majd valamikor, Anglia ráadásul 1990 után jutott be újra az elődöntőbe.

 

Ikea, vagy fish&chips.

Kicsit túlzó leegyszerűsítése ez a svéd–angol párharcnak, de nem is mi kezeljük így az összecsapást, hanem Zlatan Ibrahimovic és David Beckham. A svédek – a válogatottban már nem szereplő – klasszisa, Ibrahimovic ugyanis fogadást ajánlott Beckhamnek, hogy ha Anglia nyer, akkor bárhová elviszi vacsorázni, viszont amennyiben a svédek győznek, Beckham megvesz mindent Ibrának az IKEA-ból.

Beckham persze vette a lapot – érdekesség, hiába világklasszis futballisták, a válogatottal egyikük sem ért el komoly eredményt –, elfogadta a kihívást, vacsorára ajánlotta Ibrának a fish&chipset, méghozzá úgy, hogy a Webleyben angol mezben kell végigszurkolni egy válogatott mérkőzést, a szünetben meg falatozhat.

Nos, az első félidő alapján komoly esély mutatkozott arra, hogy Ibrahimovicnak saját zsebből kell berendeznie a lakását, hiszen Anglia fél óra után vezetett, más kérdés, hogy Maguire el sem jutott volna a fejesig, ha Krafth kiengedi a rossz angol beadást, ő azonban szögletre fejelte, abból meg jött a gól.

FlFA World Cup on Twitter

GOAL! HARRY MAGUIRE WITH A BULLET HEADER! https://t.co/ToGSR1vv7B

Szintén Bechkam esélyeseit javította, hogy Pickford kapus egyelőre nem akarja folytatni az angol hagyományokat és képtelen potyagólt kapni, sőt a második félidő elején remek vetődéssel hárította Berg fejesét. Ebből is látszik, hogy a svédek nagyobb iramban kezdték a második félidőt, gólt azonban nem lőttek, az 59. percben viszont újabbat kaptak. Alli teljesen üresen maradt a svéd kapu előtt (Krafth volt az ember, Olsen kapus meg a vonalon ragadt), és a léc alá fejelt, egyúttal vélhetően eldöntve ezzel a továbbjutás sorsát.

NTV Kenya on Twitter

GOAL! Sweden 0-2* England. Dele Alli heads in #ENG’s second of the game on 58 minutes. #NTVWorldCup2018 #SWEENG https://t.co/AAeRxDv781

Pickford aztán Berg lövését is hárította, védései és magabiztossága komoly támaszt jelentett a gárdának, amely ráadásul ezen a világbajnokságon először nyert úgy meccset, hogy Harry Kane nem talált be. Anglia pedig 1990 után jutott be újra a legjobb négy közé!

fotó: AFP/Europress

Megérte megnézni?

Hát, erre túlzás lenne határozott igennel válaszolni. Egyik csapat sem azért jutott be a nyolc közé, mert szép futballt játszott, és ez most sem változott meg, szóval inkább a szurkolóknak és a minden meccset megnéző rajongóknak volt érdemes a tv elé szögezni magukat. Bár néhány svéd húsgolyó, meg egy IKEA-s fánk könnyebben emészthetővé tette (volna) a látottakat.

Negyeddöntő

Svédország–Anglia 0–2 (0–1)

Gólszerző: Maguire, Alli

Borítókép: AFP/Europress