Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Toroczkai László: A Fidesz számára is veszélyt jelenthetünk

Toroczkai László: A Fidesz számára is veszélyt jelenthetünk

Nyilvános párbeszédet kezdeményez Mi Hazánk alapító nyilatkozatáról az ásotthalmi polgármester.

„A Fővárosi Törvényszék szeptemberben jegyzi be a pártot. Addig becsatornázzuk azt a mintegy kétezer embert, akik jelentkeztek hozzánk. Megyei elnököket, regionális vezetőket választunk” – mondta a Zoom.hu-nak Toroczkai László, a Mi Hazánk alapítója.

A Jobbikból kivált ásotthalmi polgármester közölte, ügyvezető elnökség működik a tisztújító kongresszusig.

Toroczkai László a Fidesztől is vinne el szavazókat. MTI Fotó: Illyés Tibor

Ennek tagjai között van Dúró Dóra elnökhelyettes, Árgyelán János pártigazgató, valamint a párt alelnökei: Novák Előd, a Jobbik korábbi alelnöke, Dócs Dávid, Cserháthaláp polgármestere, Ferenczi Gábor, Devecser polgármestere, valamint Császárné Kollár Tímea, aki korábban a Jobbikban regionális igazgatóként tevékenykedett.

Toroczkai elárulta, hogy már a június végi, ásotthalmi zászlóbontás előtt levédette nevüket, nehogy politikai ellenfeleik megelőzzék őket. Szerinte már az eseményen világosan látszott, hogy erős társadalmi igény van a pártra, hiszen rengetegen mentek el a rendezvényre, pedig nem fizettek buszokat. Mint mondta, július 15-től kezdik meg az alapító nyilatkozatukról szóló nyilvános párbeszédet, augusztus 20-án ismertetik a végleges szöveget. Az első kongresszust a szeptemberi bejegyzés után tartják, itt a hivatalos tagság megerősíti vagy leváltja az ügyvivő elnökséget.

„Valljuk be őszintén: mindenki találgat, milyen erőt képvisel majd a Mi Hazánk. Többféle verzió is létezik, de most még senki nem tudja, milyen népszerű lesz a párt. Van pár ötletem, ami komoly érdeklődést válthat ki a magyar társadalomban. Szeretném, ha végre elfejthetnénk, hogy egy politikai szervezet jobb- vagy baloldali, ezek 19. századi berögződések. Ennek ellenére, ha a Fidesz jobboldali, akkor bennünket is annak kell hívni. Ugyanis,

az én ötletem volt például a határkerítés, amit a Fidesz kisajátított magának.

Jellemző ránk az EU-szkepticizmus, Orbánék is erre építettek a kampányukat. Tehát ebből a szempontból a Fidesz számára is veszélyt jelenthetünk, rengetegen szimpatizálnak velünk a szavazóik közül. Ami biztos, hogy könnyedén mi lehetünk a legnépszerűbb ellenzéki párt. Akik pedig a közösségi oldalakon támadnak bennünket, azok leginkább álnéven, vagy saját profillal kommentelő jobbikosok” – mondta a Toroczkai László.

Borítókép: Toroczkai László sajtótájékoztatót tart a Jobbik XI. kerületi irodája előtt 2018. május 22-én. Fotó: MTI