Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Most aztán majd lehet RPG-kel lövöldözni

Most aztán majd lehet RPG-kel lövöldözni

A Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági Hivatal 10 ezer darab páncéltörő indítótöltet beszerzése írt ki pályázatot.

A jelek szerint nem kell aggódnia a katonáknak vállról indítható páncéltorő rakétáik miatt. A Magyar Honvédség a páncéltörő rakétafegyverek indítótöltetéből ugyanis ezrével kíván vásárolni. Az Európai Unió közbeszerzési lapja szerint a honvédség 10 ezer RPG indítótöltetére írt ki közbeszerzési eljárást. Hangsúlyozandó, hogy nem a harci robbanófejekről van szó, csak az indítótöltetekről. Amennyiben a honvédség vezetői úgy gondolják, hogy szükség van rá, akkor a 10 ezer mellé egyébként még 1000 darab opciós készletet is le lehet hívni. A RPG egyébként ma már igencsak old school fegyvernek mondható, cserébe még mindig elég hatékonynak számít és olcsó.

.

A Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági Hivatala tárgyalásos eljárás keretében kívánja lebonyolítani a tendert. Viszonylag egyszerűnek látszik az pályázat elbírálásának módja, mert a „legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás” nyer.

Jelentkezőnek számos dolgot kell mellékelnie fényképpel, hiszen többek között a pontos megnevezést, a veszélyességi fokozatot, a leírást, de a csomagolási feliratokat, jelzéseket, rajzokat is be kell mutatni ilyen módon.