Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kilószám csempészte a kokaint Svájcba, pórul járt

Kilószám csempészte a kokaint Svájcba, pórul járt

Egy Svájcba ipari méretekben kokaint csempésző drogkartell vezetőjét fogták el Magyarországon. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a svájci hatóságoktól kaptak jelzést, hogy egy Svájcban működő kábítószer-kereskedő banda vezetője Magyarországról irányítja a csoportot.

A férfi futárokkal nagy mennyiségű – alkalmanként több kilogrammnyi – kokaint csempészett Svájcba, ahol azt a helyi forgalmazó hálózat értékesítette. A svájci hatóságok július elején már elfogták a férfi két bűntársát: egy olasz férfit és egy osztrák nőt, valamint öt kolumbiai kábítószerfutárt.

Ezután törték rá a hálózat svájci-francia kettős állampolgárságú vezetőjére a kommandósok a lakása ajtaját Magyarországon. A drogbáró nem tanúsított ellenállást, elfogták. A férfit kiadják a svájci hatóságoknak, és akár 20 év börtönt is kaphat.

Borítókép: Az elfogás pillanatai / police.hu