Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Francia öröm, elbukott az uruguayi védelem

Francia öröm, elbukott az uruguayi védelem

Hiányozott a sérült Edinson Cavani, Uruguay pedig kétszer annyi gólt kapott a franciáktól, mint eddig négy meccsen összesen.

Nos, akkor ezek szerint mégis jobb a francia védelem, mint az uruguayi. Támadásban legalábbis biztosan. A negyeddöntő előtt Uruguay és Brazília kapta a legkevesebb gólt – négy meccsen összesen egyet –, ráadásul az előbbi gárda hátsó sora szinte tökéletesen zárt, a Godin, Gimenez páros vezette védelem megingathatatlannak tűnt az eddigi négy találkozón. S a négyből az egyiket a Cristiano Ronaldo vezette Portugália ellen vívta Uruguay, és a portugál sztárnak momentuma is alig akadt.

Aztán jött a negyeddöntő, jött a bitangerős támadósorral bíró Franciaország – majd egy védő szerezte a franciák vezető gólját! Addig is veszélyesebb volt az európai válogatott, de igazán nagy helyzete Franciaországnak sem volt, aztán a 40. percben Griezmann szabadrúgását bólintotta a kapuba a középhátvéd Varane. Persze a szünetbeli francia előnyhöz az is kellet, hogy a félidő végén Hugo Lloris védte hatalmas bravúrral Godin fejesét.

princessvideo on Twitter

🆚 #Uruguay – #France Gol Goal Varane https://t.co/Bgd5FcU8Bd

Griezmann számára egyébként érzelmileg érdekes volt a mérkőzés, hiszen Diego Godin csapattársa az Atletico Madridban, sőt olyannyira jóban vannak, hogy az uruguayi védő a francia támadó gyermekének keresztapja. Ehhez képest Griezmann alaposan elszomorította Godint (és a többieket), hiszen első félidőbeli gólpassza után a második felvonásban már gólt is szerzett. Igaz, ehhez kellett Muslera kapus, aki a Liverpool német kapusának, Loris Kariusnak a BL-döntőben bemutatott védéséhez hasonlót produkált: Griezmann erős, de távoli lövése egyszerűen kicsúszott a kezei közül, s a hálóba perdült.

Sukrut Jadhav on Twitter

URUFRA Goal Keeper’s Greasy hand let Griezmann’s Long Shot slip through and France leads 2-0 !! https://t.co/I8oinUAdIB

Fél óra volt még hátra a mérkőzésből, de szinte biztosra vehettük, hogy eldőlt a találkozó. Egyrészt mert a franciák jobban futballoztak, másrészt meg a riválistól hiányzott a negyeddöntőben megsérülő Edinson Cavani, aki fájdalmas arccal üldögélt a kispadon, hiszen nem volt olyan állapotban, hogy akár csak a hajrára is becseréljék.

Így miután a Mbappé földre kerülését követően a cicaharc lecsendesedett, már csak a mérkőzés végét várták a csapatok, hiszen a franciáknak jó volt a 2–0, Uruguay együttesében pedig ezúttal nem volt annyi erő, hogy gólt szerezzen.

fotó: AFP/Europress

Megérte megnézni?

A szépen nem, de hatékonyan játszó franciáktól és a betonkemény védekezésre építő, egyik legjobb támadóját nélkülöző Uruguaytól nem vártuk, hogy látványos gálameccset játszik, a felek pedig meg is feleltek ennek. Hatalmas küzdelem, és közepesen szép futball, a második francia gól után pedig egy kis ketrecharcos hiszti. Nyilván, egy vb-negyeddöntőt már nem érdemes kihagyni, de nem ez lesz az a találkozó, amit évekkel később is emlegetünk majd.

Negyeddöntő

Uruguay–Franciaország 0–2 (0–1)

Gólszerzők: Varane, Griezmann

Borítókép: AFP/Europress