Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Foci-vb (ez volt), ez lesz: jönnek a favoritok!

Foci-vb (ez volt), ez lesz: jönnek a favoritok!

Eljött a nap, amikor a Franciaország, Uruguay, Brazília, Belgium – a vb eddigi öt legjobb csapatából négy – kvartettből kettő búcsúzik.

 

A nap gólja

Csak azért, mert nem játszottak meccset, az még nem jelenti azt, hogy senki sem lőtt gólt, ráadásul szépet és különlegeset, ezért ezekkel a találatokkal köszöntenénk azt a napot, amelyen nem egy világbajnoki résztvevő szerezte a nap legszebb góljait.

Football can be played anywhere 😍 @moalifc

2,870 Likes, 14 Comments – World Cup | Football * Soccer (@footballvideoos) on Instagram: “Football can be played anywhere 😍 @moalifc”

A nap kérdése

Játszhat-e Edinson Cavani? Az uruguayi klasszist sérülés miatt kellett lecserélni a Portugália elleni nyolcaddöntőn – amelyet egyébként az ő duplájával nyert meg 2–1-re a dél-amerikai gárda –, s hiába telt el azóta nap, ez csak azt jelenti, hogy Cavani pontosan ennyi ideje nem edzett a társakkal. A különmunka pedig már jelzi, hogy komolyabb problémáról van szó, és mivel a Suarez, Cavani duó a vb egyik leghatékonyabb kettőse, ezért bármelyikük kiesése hatalmas érvágást jelentene csapata számára. Mindenesetre szerintünk keretben lesz, de a kezdőcsapatban nem számol(hat) vele Oscar Washington Tabarez kapitány.

fotó: AFP/Europress

A nap legfeleslegesebb száma

14

A svájci rts.ch oldal kiszámolta, hogy – a brazilok legutóbbi edzésén saját magát parodizáló – Neymar mennyit időt töltött a földön az ellene elkövetett súlyos és még súlyosabb szabálytalanságokat követően. Mexikó ellen öt és fél percet pihent a fűben a brazil klasszis, összesen pedig közel 14 percnél, pontosan 13:50-nél jár. Ugye senki sem tudott volna tovább élni, ha nem értesül erről az információról?!

fotó: AFP/Europress

A nap orosz szava

Отдыха – pihenő

Két napig lazíthattunk, nem voltak meccsek, sokan már biztos elvonási tüneteket vélnek felfedezni magukon, de most vége a pihenőnek, újra játszanak a csapatok, ráadásul rögtön csúcsmérkőzések következnek.

A nap zenéje

Két nap telt el mérkőzés nélkül, ami az eddigi leghosszabb meccsmentes időszak volt a világbajnokságon, az eddigi dömping ismeretében beláthatatlannak tűnt, hogy 66 órán keresztül nem rendeznek vb-meccset. Pénteken viszont végre újra vidáman pattog a labda, aminek annyira örülünk, hogy csak annyit tudunk mondani: Olé!

Adelén – Olé

Official Music video for Adelén -Olé Follow Adelén: Facebook: https://www.facebook.com/Adelenofficial Instagram: http://instagram.com/iam_adelen Twitter: https://twitter.com/iam_adelen Director: Ray Kay Music produced by Quiz & Larossi Composed by Ina Wroldsen, Andreas Romdhane and Josef Larossi Music video by Adelén performing Olé. (C) 2014 Eccentric Music distributed by Sony Music Entertainment Norway AS

Fontos gondolatok, amelyekkel szinte minden társaságban úgy tűnhet, hogy a szünnapokon is követted az eseményeket

A versenyben lévő csapatok közül most már mindet esélyesnek tekinthetjük, még ha nem is egyforma mértékben. Az biztos, hogy némiképp felborult a két ág, a pénteken pályára lépő kvartett sokkal erősebb, mint a szombati, előbbi napon három, utóbbin meg csak egy világbajnok játszik majd. Ilyenkor már a frissítésen van a fő hangsúly, apró taktikai finomságokon, no meg néhány játékosnak oda kell figyelni a sárga lapokra, hiszen senki sem szeretné kihagyni az elődöntőt.

Ezért nézd meg a mai mérkőzéseket

  1. Uruguay–Franciarország (16:00)

A torna legjobb védelme, a torna egyik legjobb támadósora ellen. Uruguay eddig összesen egy gólt kapott 390 perc alatt, most viszont a Griezmann, Mbappé vezette francia válogatott vár az együttesre, amely elég komoly támadópotenciállal bír. A fenti duó mellett Giroud, Matuidi, vagy éppen Pogba is örömmel megy előre, nem mellesleg tud is gólt lőni, szóval a Godin, Gimenez belső védőpárosra nagyon komoly feladat vár.

  1. Brazília–Belgium (20:00)

A legtöbb gólt szerző csapat – és a brazilok. Bizony, nem a futball művészei voltak eddig a legeredményesebbek, hanem az elsöprő lendülettel támadó belgák, a brazil válogatott viszont egészen jól védekezik mostanság, Uruguayhoz hasonlóan csak egy gólt kapott eddig, szóval ha valaki, akkor a dél-amerikai csapat megállíthatja a meccsenként átlagban hármat lövő Belgiumot. Ráadásul a belga védelem mintha nem zárna tökéletesen, a brazil támadójátékban pedig rengeteg tartalék van még.

Borítókép: AFP/Europress