Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Feljelentették Ungár Pétert, amiért átverte Ron Werbert

Feljelentették Ungár Pétert, amiért átverte Ron Werbert

A Zoom.hu birtokába került dokumentumok szerint egy magánszemély feljelentette az LMP-s Ungár Pétert, amiért átverte Ron Werbert, amint ez a minap kiszivárgott videóból kiderül.

Mint megírtuk, a választások után kibeszélőt tartott az LMP vezetése, a tagság Szél Bernadett társelnököt, Ungár Péter kampányfőnök-helyettest és Schmuck Erzsébet kampányfőnököt, a párt parlamenti képviselőit kérdezhette. Az erről készült felvétel jutott el a Magyar Narancshoz. Előkerült a kibeszélésen az LMP volt kampánytanácsadójának az ügye, Ron Werber azt állította korábban, Szél Bernadették szabotálták az ő munkáját, ráadásul még csak nem is fizettek neki. Szél Bernadett ezzel szemben azt állította, hogy Werber idő előtt hagyta ott a kampányban a pártot. A most kiszivárgott anyag szerint, Werber szerződését Ungár Péter úgy írta alá, hogy arra nem volt felhatalmazása: a szerződés december 10-én kelt, de Ungár csak januárban kapott engedélyt arra, hogy eljárjon a párt nevében.

Ráadásul ezzel Ungár a videó szerint tisztában volt, sőt direkt játszott erre:

„Én ezt azért írtam úgy alá, hogy erre semmilyen jogom nem volt, hogy semmilyen módon ne legyen ez jogilag kötelező érvényű ránk nézve azt követően. Valószínűleg ez még a bírósági perben nagyon jól fog nekünk jönni.“

Ungár Péter arról, hogy direkt verte át Ron Werbert

Videón beszél arról Ungár Péter, hogy direkt verte át a tanácsadót A lapunk által megkérdezett jogász szerint polgári jogilag álképviseletnek, büntetőjogilag pedig csalásnak minősülhet az LMP-s politikus cselekedete. http://magyarnarancs.hu/belpol/videon-beszel-arrol-ungar-peter-hogy-direkt-verte-at-a-tanacsadot-112228

A feljelentő – akinek nevét nem közöljük – szerint Ungár Péter csalást követett el. Szó szerint így hangzik levél: aki jogtalan haszonszerzés miatt mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, csalást követ el. A feljelentő ezért arra kérte az Országos Rendőr-főkapitányságot, hogy feljelentése alapján a legfőbb ügyész kezdeményezze a Magyar Országgyűlés elnökénél Ungár Péter képviselői mentelmi jogának felfüggesztését, majd indítsák meg nyomozást.

Werber az válaszolta az RTL Klubnak, hogy

„Kiábrándító volt hallani és látni ezt a videót, de nem lepett meg. Mindazonáltal, egyik fő alapelvem az, hogy nem beszélek nyilvánosan arról, mi történt köztem és korábbi ügyfeleim között”.

Hozzátette,

„amit a témával kapcsolatban el kell mondanom: az információkat, amikről tudomásom van, valamint a saját értékelésemet és véleményemet, azt zárt ajtók mögött fogom közvetlenül a korábbi ügyfeleimmel közölni, amennyiben valaha is meg akarják hallgatni a történetet az én szemszögemből és elrendezni ezt az ügyet egyszer és mindenkorra.

Akkor még egy, a szakmaiság és a produktivitás szempontjából valódi lezáró tárgyalást is le tudnánk folytatni.

Azonban, eddig a pillanatig semmilyen választ nem kaptunk a leveleinkre az LMP-től. Így a másik fennálló lehetőség az, hogy a bíróságon rendezzük az ügyet, ahol az ügy jelenleg is folyamatban van”

Borítókép: MTI-MTI Fotó: Illyés Tibor