Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Danilo nem lesz ott a belgák elleni meccsen

Danilo nem lesz ott a belgák elleni meccsen

Danilo, a brazil labdarúgó-válogatott jobbhátvédje újra megsérült, s már biztosan nem léphet pályára az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, melyen csapata péntek este Belgiummal játszik a negyeddöntőben.

A Manchester City futballistája kifejezetten balszerencsés volt a tornán. Az első csoportmérkőzést még végigjátszotta, ám azt követően combfájdalmak miatt nem számíthatott rá a szövetségi kapitány, s azóta Fagner helyettesítette a posztján. Ezen a héten ugyanakkor már ismét a társaival edzhetett, viszont a csütörtöki gyakorláson bokasérülést szenvedett.

A brazil szövetség pénteken közölte, hogy a vizsgálatok alapján Danilo bal bokájában a szalagok olyan mértékben sérültek, hogy biztosan nem futballozhat már a vb-n. A CFB azt is jelezte, hogy Danilo marad a csapat mellett Oroszországban, ahol a szükséges kezeléseket is megkapja.

A jobbhátvéd poszttal kifejezetten meggyűlt a baja a szakvezetőnek, Titének, mivel az első számú játékosa, Dani Alves még május elején szenvedett súlyos térdsérülést, helyettese, Danilo pedig a vb első meccse óta harcképtelen.

A torna nagy esélyesének számító brazil csapat magyar idő szerint 20 órától csap össze Belgiummal Kazanyban.

(MTI)

Borítókép: AFP/Europress