Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Belgium búcsúztatta Brazíliát!

Belgium búcsúztatta Brazíliát!

31 perc után már 2–0-ra vezetett a belga válogatott, amely a második félidőben remekül védekezett, s mivel csak egy gólt kapott, elbúcsúztatta a brazil csapatot.

 

Nem volt jó pénteken – a torna korábbi szakaszában – remekül védekező dél-amerikainak lenni. Előbb a négy meccsen egy gólt kapó Uruguay védelmén jutott át a francia válogatott, és a Cavanit nélkülöző gárdát 2–0-ra verte végtelen magabiztossággal, majd este az addig szintén egy gólt kapó brazilok nyeltek be kettőt. Belgium ellen. 31 perc alatt. (Előbb egy szöglet után pattant Fernandinho karjáról a saját kapujába a labda, majd a belgák lekontrázták Brazíliát.)

Lil TY 🇺🇬 on Twitter

BRABEL Moment of applause for Lord Fernandinho. That own goal😂😂😂 https://t.co/x4g5mTFYjQ

Erre azért nem számítottunk.

Sokan mondogatták, hogy ez a belga csapat esélyes a végső sikerre is, láttuk már a vb során, hogy micsoda tempóban képesek támadni, arra azonban nem gondoltunk, hogy a mérkőzésről mérkőzésre javuló brazil válogatott ellen fél óra alatt kettőt vágnak. Úgy, hogy legalább még kettőt lőhettek volna.

World Cup on Twitter

DE BRUYNE WOW WHAT A BANGER!!!! BELGIUM 2-0 BRAZIL INCREDIBLE GOAL https://t.co/reZjsOVdkI

Ráadásul a belga védelem volt az, amely – a franciához hasonlóan – tökéletesen zárt, szóval 45 perc után nagyon úgy tűnt, csodának kell történnie ahhoz, hogy ne essen ki az utolsó versenyben lévő nem európai válogatott.

Csoda pedig nem történt, sőt még a csoda közelébe sem került Brazília. A második felvonást ugyan aktívabban kezdte a dél-amerikai gárda, egy gyors gól esetén még lett is volna némi esély, hogy a braziloké legyen az első csapat, amely a szünetbeli 0–2-ről fordít az egyenes kieséses szakaszban, de nemhogy a fordítás, még az egyenlítés sem jött össze.

World Cup Goals on Twitter

Renato Augusto with a wonderful header. But that pass by Coutinho was simply exquisite 😍 #BRABEL #worldcup https://t.co/T0mlcc3QJg

Az utolsó tizenöt percre még jobban rákapcsolt Brazília, jöttek is a helyzetek, Augusto és Coutinho is adódott kecsegtető lehetőség, gólt azonban már nem lőtt a gárda. A brazilok beszorították a belgákat – Neymar lövését gigantikus bravúrral védte Courtois kapus –, akik ügyesen húzták az időt minden labdaszerzés után, végül pedig le is pergett az ötperces hosszabbítás, Belgium búcsúztatta Brazíliát!

Megérte megnézni?

Hogyne! Főleg az első félidő hozott remek játékot, a belgák kifejezetten magas színvonalon futballoztak, a második felvonásba azért már bele lehetett bóbiskolni, hogy aztán a hajrá megint izgalmasra sikeredjen. Ezt látni kellett!

Negyeddöntő

Brazília–Belgium 1–2 (0–2)

Gólszerző: Augusto, ill. Fernandinho (öngól), De Bruyne

Borítókép: AFP/Europress