Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Nők nemi szervét fogdosta, majd mindezt videóra vette négy fiatal Budapesten

Nők nemi szervét fogdosta, majd mindezt videóra vette négy fiatal Budapesten

A fiatalkorúak tavaly júniusban két napon belül 9 fiatal nővel viselkedtek szeméremsértő módon, miközben azt az elkövetők egyike a mobiltelefonjával rögzítette.

A négy fiatalkorú vádlott – 14 és 16 év közötti fiúk – megbeszélték, hogy saját szórakoztatásuk céljából az utcán egyedül sétáló, véletlenszerűen kiválasztott fiatal nőket szeméremsértő módon fogdosnak, miközben arról az egyikük mobiltelefonnal felvételt készít.

Az volt a céljuk, hogy az így készült felvételeket később egy videóba összevágják, és azt közzéteszik az egyik internetes oldalon.

A vádlottak 2017. június 11. és június 12. napján a vád szerint összesen 9 nő sérelmére követtek el a fenti módon szeméremsértést.

A véletlenszerűen kiválasztott fiatal nőkhöz többnyire az elsőrendű vádlott – az egyik 15 éves fiú – lépett oda, majd őket egy hirtelen mozdulattal szeméremsértő módon megérintette, nemi szervüket fogdosta, valamint emellett több sértettről is megpróbálta lerángatni a nadrágot, illetve szoknyát.

Egy esetben az egyik fiatal nőt 14 éves társával mindketten fogdosták.

A szeméremsértő támadásokat az egyik társuk mobiltelefonnal minden esetben rögzítette, míg a többiek néhány méter távolságból hangosan nevettek, majd ezután mind a négyen elfutottak.

A fiatalkorú elkövetőkkel szemben a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Gyermek- és Fiatalkorúak Bűnügyeinek Részlege 9 rendbeli, emberi méltóságot sértő szeméremsértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot. Az ügyészség az elsőrendű vádlottal szemben jóvátételi munka büntetés kiszabását, társaival szemben pedig pártfogó felügyelő kirendelése mellett próbára bocsátást, és értékrend korrekciós programban részvételre kötelezést indítványoz a vádiratban.

Az ügyészség vádirata alapján az eljárás a Pesti Központi Kerületi Bíróságon folytatódik.

(Ügyészség)