Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Most már nem csak Orbánt, Szijjártót is a TEK védi

Most már nem csak Orbánt, Szijjártót is a TEK védi

Csütörtöktől a Terrorelhárítási Központ látja el a külülügyminiszter, Szijjártó Péter védelmét – olvasható egy szerda este kiadott kormányrendelet-módosításból.

Korábban a jogszabály csak a köztársasági elnök és a miniszterelnök védelmét sorolta a TEK feladatai közé, de Áder János 2015-ben inkább a Készenléti Rendőrséget választotta –írja a hvg. 2017-ben a legfőbb ügyész került be a TEK által védett személyek közé – ez a lista egészült most ki a külügyminiszterrel. Orbán Viktor és Polt Péter esetében közeli családtagjaik védelméről is gondoskodhat a terrorelhárítás.

Emellett a kormány határozatot is hozott a külgazdasági és külügyminiszter védelméhez kapcsolódó intézkedésekről, eszerint a pénzügyminiszternek idén 504 millió, jövőre és az azt követő években 642 millió forintot kell adnia a TEK számára erre a célra.

Borítókép forrása: Csóti Rebeka