Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kiszivárgott videón beszél arról Ungár Péter, hogyan verte át Ron Werbert

Kiszivárgott videón beszél arról Ungár Péter, hogyan verte át Ron Werbert

A választások után kibeszélőt tartott az LMP vezetése, a tagság Szél Bernadett társelnököt, Ungár Péter kampányfőnök-helyettest és Schmuck Erzsébet kampányfőnököt, a párt parlamenti képviselőit kérdezhette. Az erről készült felvétel jutott el a Magyar Narancshoz.

Előkerült a kibeszélésen az LMP volt kampánytanácsadójának az ügye, Ron Werber azt állította korábban, Szél Bernadették szabotálták az ő munkáját, ráadásul még csak nem is fizettek neki. Szél Bernadett ezzel szemben azt állította, hogy Werber idő előtt hagyta ott a kampányban a pártot. A most kiszivárgott anyag szerint, Werber szerződését Ungár Péter úgy írta alá, hogy arra nem volt felhatalmazása: a szerződés december 10-én kelt, de Ungár csak januárban kapott engedélyt arra, hogy eljárjon a párt nevében.

Ráadásul ezzel Ungár a videó szerint tisztában volt, sőt direkt játszott erre:

„Én ezt azért írtam úgy alá, hogy erre semmilyen jogom nem volt, hogy semmilyen módon ne legyen ez jogilag kötelező érvényű ránk nézve azt követően. Valószínűleg ez még a bírósági perben nagyon jól fog nekünk jönni.“