Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Távozik a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora

Távozik a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora

Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora június 29-én kérte az egyetem fenntartói ülésén, hogy kezdeményezzék Áder Jánosnál a rektori megbízatása alóli felmentést.

A rektor felmondása nem teljesen váratlan, egy ideje pletykálják, hogy Patyi lesz valószínűleg a feje az újonnan alakuló közigazgatási felsőbíróságnak, bár erről egyelőre konkrétumokat nem tudni – írja az mfor.hu.

A Nemzeti Választási Bizottsági is vezető Patyi helyét Koltay András, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem docense veheti át, de erről sincsenek pontosabb hírek, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem csak augusztus közepén dönt arról, hogy ki legyen az új rektor.

A távozó Patyi nem távolodik el teljesen az egyetemtől, intézményvezető egyetemi tanárként folytatja a munkáját.

Borítókép: Budapest, 2018. április 4. Orbán Viktor miniszterelnök (b2), Tarlós István főpolgármester (b) és Patyi András rektor (b3) érkezik a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Ludovika Campusának átadására. Jobbról Kocsis Máté (Fidesz-KDNP), Józsefváros polgármestere, a Fidesz budapesti elnöke. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd