Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Simicska-bejelentés: senki nem tudja, mi lesz a HírTV-vel

Simicska-bejelentés: senki nem tudja, mi lesz a HírTV-vel

Nyerges Zsolt megvásárolja Simicska Lajos és családja saját és közös tulajdonában lévő építőipari, mezőgazdasági, média- és közterületi reklámpiaci, illetve vagyonkezelői üzleti érdekeltségeit – tudatta szűkszavú közleményében a Zoom.hu-val Nyerges, hogy a G-nap óta a Fidesznél nemzeti nagytőkésből kegyvesztetté vált milliárdos gyakorlatilag mindenét eladja neki.

Azt, hogy a HírTV-vel ezután mi lesz, senki nem tudja. Simicska Lajos április 10-én, két nappal a választások után zárta be a Magyar Nemzetet és a Lánchíd Rádiót. A HírTV azonban megmaradt, igaz, csak súlyos létszámleépítések árán.

A hvg.hu azt írta, a Nyerges-Simicska bejelentés teljesen váratlanul érte HírTV-s újságírókat. Név nélkül többen is csak annyit mondtak a lapnak: házon belül is csak néhány napja kezdtek el arról suttogni, jöhet Nyerges; miközben pletykák több potenciális vevőről is vannak. Az ott dolgozóknak későbbre ígértek tájékoztatást, egyelőre nekik sincs tudomásuk arról, hogyan tovább.

„Szeretnénk, ha hagynának minket dolgozni. Ahogy eddig is tettük a dolgunkat, ezután is csak ezt akarjuk” – mondta egyikük.