Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.
Mindenét eladja Simicska Lajos

Nyerges Zsolt megvásárolja Simicska Lajos és családja saját és közös tulajdonában lévő építőipari, mezőgazdasági, média- és közterületi reklámpiaci, illetve vagyonkezelői üzleti érdekeltségeit – tudatta szűkszavú közleményében a Zoom.hu-val Nyerges, hogy a G-nap óta a Fidesznél nemzeti nagytőkésből kegyvesztetté vált milliárdos gyakorlatilag mindenét eladja neki.

A lépés persze logikus abból a szempontból – erre a hivatalos közlés is utal -, hogy Nyerges Zsolt az érintett cégek egy részében tulajdonostárs, mások irányításában pedig vezető tisztségviselőként vett részt eddig is. A több céget érintő, jelentős tranzakciókat azonban még a Gazdasági Versenyhivatalnak is jóvá kell hagynia. Nyerges közleményének legfontosabb része pedig:

A szerződések tartalma, a vételár és az üzlettársi kivásárlás egyéb részletei szigorú üzleti titkot képeznek, amelyet a felek akarata szerint nem hoznak nyilvánosságra.

Borítókép: Simicska Lajos / Fotó: Túry Gergely/HVG