Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Milliós támogatást szavazott volna meg Pajkaszegnek a Jobbik

Milliós támogatást szavazott volna meg Pajkaszegnek a Jobbik

Trükkös módszert választott egy jobbikos parlamenti képviselő, hogy bebizonyítsa: az Országgyűlés bizottságainak kormánypárti tagjai egyáltalán nem veszik komolyan az ellenzéki beadványokat – írta a 444.hu.

Ander Balázs T/503/292. számmal benyújtott egy módosító javaslatot a jövő évi költségvetéshez, ami formailag ugyanúgy nézett ki, mint a többi hasonló beadvány. Azzal a különbséggel, hogy 30 millió forintos támogatást utalt volna a pajkaszegi Kakaós briós szobor rekonstrukciós munkálataira.

Pajkaszeg nem egy létező település: az RTL Klub A mi kis falunk című sorozatának helyszíne. Itt avatják fel a történet szerint a Kakaós briós szobrát, amely elég szokatlanul néz ki.

A politikus a 444-nek elmondta, azért adta be ezt a módosítót, hogy megmutassa,

mennyire nem veszi komolyan a kormánytöbbség az ellenzéki beadványokat.

Arra számított a szöveg beadásakor, hogy mindenféle megütközés nélkül simán szavaznak a módosítójáról az illetékes bizottságban, és mivel ellenzéki képviselő jegyzi, ezért egyszerűen megállapítják, hogy nem támogatják. Éppen úgy, mint a teljesen komoly javaslatokról.

Pontosan ez történt szerdán délelőtt. Két parlamenti bizottságban is úgy utasították el az ellenzéki javaslatokat, köztük ezt is, hogy egyetlen szavazással vették le a napirendről a Jobbik összes módosítóját. Ugyanígy csomagban szavazták le a többi ellenzéki frakció javaslatait is.