Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Közel egymillió forintos telefonszámlát lőcsölt Kajtka, a gólya egy lengyel alapítványra

Közel egymillió forintos telefonszámlát lőcsölt Kajtka, a gólya egy lengyel alapítványra
  • 2018. július 4., 11:20

Mindenki tisztában van vele, honnan jönnek a babák. Természetesen a gólya hozza őket, kivéve azt a lengyel környzetvédő csoportot, akiknek csupán egy elképesztő méretű telefonszámlát ajándékozott.

Történt ugyanis, hogy a költözőmadarak migrációját monitorozó csoport, a lengyel EcoLogic, GPS nyomkövetőként egy telefonos SIM kártyát helyezett az állatra, és úgy engedte útjára Africa felé még tavaly télen. Nem is volt semmi probléma, Kajtka tavasszal visszaindult, azonban a hatezredik kilométer környékén, Dél-Szudánban megszakadt vele minden kapcsolat.

Valaki lelopta az állatról a nyomkövető berendezést és arra használta, hogy legégetőbb hívásait intézze a világban több, mint 20 órán át.

A SIM kártyát kibocsájtó telefontársaság jelenleg 10 ezer zlotys, közel egymillió forintos követelése pedig nem a telefonbetyárhoz, hanem az alapítványhoz futott be.

A madarak viselkedésének megfigyelése nagyon fontos a szaporodási szokásuk, így az egész faj védelme szemponjából.

(Forrás: Metro)