Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Egyetlen hétvégét nyert a TV2, Kökény-Szalai Vivien máris győzelmet kiáltott

Egyetlen hétvégét nyert a TV2, Kökény-Szalai Vivien máris győzelmet kiáltott

Két és fél év sikeréről beszélt a hírigazgató, miközben a számok szerint úgy veri őket az RTL Klub, mint annak a rendje.

A 24.hu készített egy összeállítást a TV2 és az RTL Klub versenyének legutóbbi etapjáról, két közleményt vetett össze a lap újságírója, és elég beszédes eredményre jutott.

Múlt hét hétfői közleményében a TV2 ugyanis arról adott hírt, hogy a Tények megverte az RTL Híradóját a közleményt megelőző hétvégén és pénteken. Hatalmas sikerről írtak, és Kökény-Szalai Vivient, a TV2 hírigazgatóját is idézték:

„Büszke vagyok a csapatomra! Most már számokban is megmutatkozik annak a munkának az eredménye, amelyet két és fél évvel ezelőtt megkezdtünk.”

Erre válaszul az RTL is kiadott egy közleményt, ami jelentősen árnyalja Kökény-Szalai Vivienék „sikereit”. A Nielsen Közönségmérés mérőműszeres adataira hivatkozva azt írják, hogy az idei év első félévében

a TV2 az esték 9 százalékát nyerte a Tényekkel, míg az esték 91 százaléka az RTL Híradó győzelmét hozta

a 18-49 éves korosztályban a 18 órakor kezdődő hírműsorok közötti versenyben.

A 24.hu kitér arra is, hogy ilyenkor, nyáron mindig átrendeződnek egy kicsit a tévénézési szokások, ugyanis az RTL-t több nagyvárosi lakos nézi, akik ilyenkor kevesebbet ülnek a tévé előtt, és most még a foci vb is közbeszól.

Borítókép: Kökény-Szalai Vivien / Forrás: TV2