Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Conchita Wurst lesz a Budapest Pride szombati partijának főfellépője

Conchita Wurst lesz a Budapest Pride szombati partijának főfellépője

A Budapest Pride Fesztivál szervezői ebben az évben a szabadságra koncentrálnak, mint írják:

„Mert rendületlenül hiszünk benne. Hiszünk abban, hogy együtt képesek vagyunk megvalósítani az álmainkat!”

A feminista és anti-rasszista szemlélettel működő leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) szervezet olyan világot szeretne, ahol a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) embereket nem éri rendszerszintű és hétköznapi hátrányos megkülönböztetés nemi identitásuk és/vagy szexuális orientációjuk miatt, vagyis:

  • ahol teljes az LMBTQ emberek társadalmi elfogadottsága;
  • ahol a társadalom nem kényszerít a tagjaira normákat és szerepeket azok nemi identitása alapján;
  • ahol senki nem lesz zaklatás és erőszak célpontja.
  • ahol félelem nélkül, szabadon élhetünk;
  • ahol a sokszínűség érték, az emberek elfogadják magukat és egymást, felismerik az önismeret fontosságát és aktívan tesznek közvetlen környezetük és a társadalom jobbá tételéért.

A szokásos felvonulás most szombaton 14 órakor kezdődik, ezt idén is Rainbow Party követi, ami 18 órakor kezdődik a Budapest Parkban: belépőjegyet kell venni rá, a Szivárvány Misszió Alapítványt támogatják a bevételből.

Az este konferansziéja Jónás Vera lesz, a nagyszínpadon fellép Oláh Ibolya, Herrer Sári, a Nylon Groups és Puskás Peti vezetésével a The Biebers, valamint itt lesz zenekarával együtt

Conchita Wurst.

Mint ismert, az osztrák transzvesztita énekes képviselte szülőhazáját a 2014-es Eurovíziós Dalfesztiválon, amit meg is nyert, azóta járja a világot, és képviseli azokat az értékeket, amelyek mellett a Budapest Pride is kiáll.