Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Foci-vb ez volt, ez lesz: jöhet a brazil–belga, de a japánok is a hősök lettek

Foci-vb ez volt, ez lesz: jöhet a brazil–belga, de a japánok is a hősök lettek

A torna egyik nagy favoritja ellen mutathatja meg a belga válogatott, hogy a csapat tényleg rászolgál az aranygeneráció címre.

A nap gólja

Már a japán vezetés is hihetetlen volt, arra pedig végképp nem számított senki, hogy az ázsiai gárda megduplázza előnyét, Inui azonban remek mozdulattal lőtte ki Courtois kapujának bal alsó sarkát. Így egy olyan napon lett övé a legszebb gól, amely napon Neymar, Lukaku és Hazard is pályára lépett.

InterYaSkriniar 🇧🇷🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 on Twitter

Takashi Inui What a goal! Japanese on fire. 🔥🔥🔥 https://t.co/gZxSY5eBNK

A nap mémje

Neymar hatalmas segítség a különböző vicces pillanatokat gyűjtő rovatok számára is, hiszen amellett, hogy egyre jobban teljesít, stílusa és különböző megnyilvánulásai rendre témát adnak az őt zrikálóknak is. Neymar pedig azon túl, hogy fontos gólt szerzett, megint fetrengett egy sort, minden alkolommal úgy hempereg, mintha Sergio Ramos rúgna alá teljes erőből, a legutóbbi csavarja pedig szinte már Pavard bombagólját idézte.

S A M on Twitter

Of course there’s Neymar version of pavad’s goal #WorldCup https://t.co/4vJqWQFX9b

A nap akciója

Neymar vezette keresztbe a labdát a tizenhatos előterében, majd remek helyzetfelismeréssel sarokkal hozta játékba Williant, s már ritmust is váltott(ak a brazilok), William a balösszekötő helye felé sprintelt a labdával, Neymar meg robbant a kapu elé, s miután a tizenhatosra betörő társ már passzolt is középre, az ott érkező csatárzseni becsúszva megszerezte a brazilok vezetőgólját. Remek kis támadás volt!

पोखरेलकी छोरी 🇧🇷 🇧🇷 on Twitter

Solid GOAL by Neymar https://t.co/Osc6GLvZga

A nap száma

52

Ennyi alkalommal állították meg a japán védők a belga támadásokat, miután 6 lövést blokkoltak, nyolcszor szerelték a riválist, míg harmincnyolcszor tisztáztak a belgák elől. A belgáknál ugyanezek a számok: 2, 3, 12 (összesen 17).

A nap cseréi

Robert Martinez kapitány remek érzékkel cserélt. Egyébként is bámulatos volt, hogy még kétgólos hátrányban is nyugodtak maradtak, a kapitány pedig bedobta Fellainit és Chadlit. Előbbi egyenlített, utóbbi meg a győztes gólt szerezte.

A nap hősei

Hiába jutott tovább Belgium, a nap hősei a japán válogatott tagjai voltak, akik az első félidőben pariban voltak az erősebb riválissal, a másodikban kiharcolták a belgák megingásait, és elhúztak kettő nullára, majd amikor Belgium egyenlített, hősiesen tartotta Japán a döntetlen, sőt a végén a győzelemért támadott. Aztán ez lett a veszte, elvitte őket a hév, túl sokan mentek előre egy szögletnél, s már nem bírtak visszafutni, kikaptak, kiestek. Ennek ellenére ők a nap hősei.

fotó: AFP/Europress

A nap orosz szava

Уверенный – magabiztos

A belga válogatott tagjait szétfeszíti az önbizalom, látszik, hogy bíznak magukban, tudják, mire képesek. S persze látszott, hogy a kétgólos hátrány egy kicsit őket is megingatta, de aztán villámgyorsan visszaszerezték a magabiztosságukat, s tudták, fizikai és tudásbeli fölényük kamatozni fog Japán ellen. Bár arra talán ők sem számítottak, hogy a rendes játékidő legvégén lövik meg a győztes gólt egy fergeteges tempójú kontrából.

A nap videója

Ha egy olasz szurkolótábor mutat be egy ilyen előadást, akkor elismerően csettintünk, s hozzátesszük, na igen, nem véletlenül az olasz ultrák az egyik legjobbak Európában, ahogyan bármelyik dél-amerikai brigádtól sem lepődünk meg azon, ha fantasztikus hangulatot teremt. A videó ráadásul a Japán–Bahrein U23-as mérkőzésen készült!

Vamos Nippon, respect Nippon!

Chant of JAPAN National Team “Vamos NIPPON”

2012.03.14 20:00 Kick Off 2012 London Olympics Asia qualifiers U-23 JAPAN (Blue) 2-0 U-23 BAHRAIN (Red) NATIONAL STADIUM (Shinjuku City, TOKYO) Attendance 36,233

Fontos gondolatok, amelyekkel szinte bármilyen társaságban úgy tűnhet, hogy láttad és értetted a hétfői meccseket

Mexikó megpróbálta távol tartani a kapujától Brazíliát, igaz, így kevesebb lehetősége nyílt kontrázni, viszont nem is rajzottak a tizenhatos körül a brazil játékosok. Csakhogy a védekezés túl sok energiát emésztett fel, a gárda a második félidőre elfáradt, Brazília meg bedarálta a gárdát, s megint jelezte, hogy komoly erő lakozik a csapatban, tud védekezni, gólt meg úgyis szerez, komoly esélyese a tornának. Este Japán hatalmasat játszott. Taktikus és bátor volt az együttes, s nagyon sokáig erővel is bírta, kétgólos vezetésénél még a negyeddöntő lehetősége is felcsillant. A belga válogatott azonban nem adta fel, és ami még fontosabb, nem esett kétségbe, kicsit változtatott a támadójátékán, és ment, ment, ment előre, passzolt, ívelt, látszott a gárdán, hogy hisz magában, tudta, hogy eredményes lesz. Ami végül olyannyira jól sikerült, hogy a rendes játékidő végére megfordította az összecsapást Belgium, fantasztikus csatára számítunk a brazilok ellen.

Ezért nézd a mai mérkőzéseket

  1. Svédország–Svájc (16:00)

Nem ez ígérkezik minden idők legjobb nyolcaddöntőjének, viszont tény, mindkét gárda megérdemli, hogy itt legyen. És nyilván mindkettő azt gondolja, hogy a viszonylag könnyebb rivális kiváló lehetőség arra, hogy bejusson a nyolc közé. Erre talán Svájcnak van több esélye, hiszen a válogatott helyenként szép futballt is játszott, a svédek viszont fegyelmezettek, amikor pedig kell, akkor megvillantják a futballtudásukat is.

  1. Kolumbia–Anglia (20:00)

Meglepetésre számítunk. Már ha az valóban meglepetést jelent, hogy Kolumbia legyőzi Angliát. Ehhez persze James Rodriguezre is szükség lesz, s ha rá is számít a dél-amerikai együttes akkor bizony elkaphatja az angolokat. Ráadásul Kolumbia lendületben van, nehéz meccsei voltak, Anglia meg csak lötyögött, ami még visszaüthet.

Borítókép: AFP/Europress